Turizme destek verilmesini istedi

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, tam kapanmanın yapılmasının sağlık için önemli olduğunu vurgulayarak, kapanma olması durumunda pandeminden dolayı zarar gören turizm sektörüyle birlikte diğer sektörlere de destek verilmesi gerektiğini belirtti.

“ÖNCE SAĞLIK VE KESİNLİKLE İTİRAZIMIZ YOK”

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, kapanmanın olması durumda pandemi döneminde zarar gören turizm sektörüyle birlikte diğer sektörlerinde desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çavga, “Tam kapanma ile alakalı ekonomik getirisi ve götürüsü ile sahaya yansımasını devleti yönetenler daha iyi bilir. Tam kapanma ciddi anlamda hem sağlık yönünden bizi Ramazan sonrasında ferahlatacaksa ve hem de rakamları düşürecekse tabi ki mantıklı olur. Fakat kapanmayı önerirken yedi aydır kapalı olan esnaf, yaklaşık bir yıldır doğru düzgün iş yapamayan seyahat acentaları gibi işletmelere desteğin de verilmesi gerekiyor. Kovid-19 ile mücadele ediyor olacağız ama ekonomik anlamda birçok işletmenin düşünülmesi gerek. Sağlık için kapanmak gerekiyorsa kapanmaya gidilmeli. Önce sağlık ve kesinlikle itirazımız yok. Fakat kapanmayı yaparken bir yıldır iş yapamayan sektör temsilcilerine de desteğin konuşulması gerekiyor. Bu sadece turizm için değil. Hangi sektörler zarar gördüyse bunların hepsini kapsayan bir şey.” ifadelerinde bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.