UCUBE TARTIŞMA YARATTI

Parkın kuzey kısmında yer alan merdivenlerin önüne konulan ve hem geçişi hem estetiği zedeleyen büfe, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri Turgay Şahin ve Davut Çakıroğlu tarafından eleştirilirken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı savundu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Parkın içine konulan konteyneri geçici de olsa kesinlikle kabul etmiyorum.” dedi. TRABZON Büyükşehir Belediyesinin Meydan Parkı’na koyduğu büfe tartışma konusu oldu. Parkın kuzey kısmında yer alan merdivenlerin önüne konulan ve hem geçişi hem estetiği zedeleyen büfe, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri Turgay Şahin ve Davut Çakıroğlu tarafından eleştirilirken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı savunuldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç “Parkın içine konulan konteyneri geçici de olsa kesinlikle kabul etmiyorum.” dedi.

MÜTHİŞ BİR İLGİ VARMIŞ!

Ortahisar Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün gerçekleşen oturumunda tartışılan konuda Başkan Genç Konuyla ilgili bilgi vermesi için sözü Meclis Üyesi ve Büyükşehir Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’ya verdi. Kınalı çirkin görüntü oluşturan büfeyi savunarak “O büfe orada mevsimliktir. Alırsın kancayla istediğin yere götürürsün. Nasıl ki alt tarafta zaman zaman işgaller oluyor ve insanlar bir şeyler sergiliyor. Bu da öyle bir şey… Orada 4-5 şey satılıyor. Su, çay, limonata, ayran, simit... Gariban vatandaş lokantadan yiyemiyor. Kısa bir süredir açıktır. Vatandaştan müthiş bir ilgi vardır. İnsanlar dua ediyor. Şu anda aldığımız tepkiler gayet iyidir. Tabi ki karşı tepkiler olacaktır. İstemediğin zaman üstten kancayla tutar istediğin yere koyarsın.” dedi.

BELEDİYE BÜFECİLİK YAPMAZ

Bunun üzerine Kınalı’ya sert çıkan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin “Seyfullah Bey dediklerimi anlamadı herhâlde. Ya da tersten algılıyor. Ben vatandaşa hizmet edilmesin demedim. Eski belediye binasının altında belediyenin mülkü var. Oradan bir tanesini büfe yapsaydı… Vatandaşa düşük fiyatta su, limonata verseydi. Belediye büfecilik yapmaz. Büyükşehir Belediyesi büfeyle uğraşmaz. Eğer geçiciyse hararetli mevsimlerde kamyoneti çeker, suyunu dağıtır. Sen mülk satacaksın, para toplayacaksın. Bunlar doğru şeyler değil. Burada imara aykırılık var. Bunu bir vatandaş yapsa adama ceza verirsin, kendin oraya mülk koyuyorsun. Sen kendi kafana göre ‘Bugün koydum, yarın kancayla götürürüm’ diyemezsin. Sen devletsin. Böyle yapmamalısın.” diye konuştu.

KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuyla ilgili son sözü söyleyerek yapının çirkin olduğunu ifade etti. Genç şunları kaydetti: “Parkın içine konulan konteyneri geçici de olsa kesinlikle kabul etmiyorum. Ben onu orada hiç düşünemiyorum bile. Burada ihtiyaç olabilir ama Büyükşehir’imizin ona parkta bile olacaksa güneyde daha uygun mekânlar olduğunu düşünüyorum. Yetkiye gelince biz orada yetkili değiliz. Biz Büyükşehir’in meclis üyesi ve Ortahisar’ın belediye başkanı olarak görüşlerimizi ifade ediyoruz. Ama Seyfullah Bey geçici olduğunu ifade etti. Bunun sevindirici olduğunu söylemek istiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.