Vaka artışı sürüyor

Kovid-19, normalleşme sürecinde tırmanışa geçti

Trabzon’da Kovid-19 pandemisi normalleşme sürecinde yeniden yukarı tırmanmaya başladı. Trabzon’da en son 50’nin altında bulunan vaka sayısı 50’yi aştı. Trabzon’un doğu ilçelerinde karantinalar uygulanırken Ortahisar ilçesinde Bahçecik ve Yeni Cuma Mahallesinde Kovid-19 teşhisi koyulan kişilerin olduğu açıklandı. Virüsün patojenik etkisini kaybettiğini söyleyen KTÜ Farabi Hastanesi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, “Maske, mesafe ve hijyensiz bu iş olmaz. Virüs patojenik etkisini kaybetti gibi duruyor. İnsanlar pozitif oluyor ama ayakta geçiriyor.” dedi. Trabzon’da vakalar artmaya devam ediyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil servisin önünde kurulan 3 çadırda her an bir kişi kovid şüphesiyle gelip görevli doktorlar tarafından gerekli tetkikleri yapılıyor. Hastaneye her an bir kişinin Kovid şüphesiyle gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Hastanenin 3, 4, 5 ve 6. katları Kovid-19 hastalarına ve şüphelilere ayrıldığı bilgisine ulaşıldı.

BAHÇECİK MAHALLESİNDE 2 KİŞİDE KOVİD ÇIKTI

Trabzon’da Araklı, Çaykara ve Of ilçelerinde karantina uygulanırken Ortahisar’da Pelitli Mahallesinde karantina uygulaması var. Yeni Cuma Mahallesinde 1 kişinin kovid şüphelisi olduğu, Bahçecik Mahallesinde ise 2 kişinin kovid testinin pozitif çıkması sonucu Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü belirtildi.

MASKE, MESAFE VE HİJYENSİZ BU İŞ OLMAZ

Artan vakalarla ilgili değerlendirmede bulunan KTÜ Farabi Hastanesi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, “Maske, mesafe ve hijyen olmazsa olmazımız olacak. Herkes birbirini bu şekilde koruyacak. ‘Masken nerede?’ diye soran polise bıçak çeken var. Ne diyebiliriz daha? Maske, mesafe ve hijyensiz bu iş olmaz.” diye konuştu.

HASTALIK AYAKTA GEÇİRİLİYOR

Salgında dalgalanmaların olacağını söyleyen Aliyazıcıoğlu, “Virüs patojenik etkisini kaybetti gibi duruyor. İnsanlar pozitif oluyor ama ayakta geçiriyor. Salgının asıl dalgasını geçirdik. Bundan sonrasının da üstesinden geliriz. Sistemimiz dayanıklı. Psikolojik olarak da hazırlıklıyız.  Şimdi kontrolümüzde. Ancak dalgalanmalar da devam edecek.” şeklinde açıklama yaptı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105