Vakalar artıyor

İngiltere’de görülmeye başlayan ve kısa sürede dünyanın 33 ülkesine yayıldı. Türkiye’de de 17 şehirde mutasyonlu virüs görüldüğü açıklanırken, Trabzon’da mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirler arasında yer aldı. Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü ve Yıldızlı mahallelerinde 2 mutasyonlu koronavirüs hastası tespit edildi. 2 mahallede 8 apartman karantinaya alınırken, cadde ve sokaklardaki kalabalık Koronavirüs’ün kentte yeniden artış göstereceği endişelerine de yol açtı. Kentin en işlek caddeleri olan Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesi’nde zaman zaman sosyal mesafeyi korumak güçleşti. Özellikle dolmuş durakları sosyal mesafenin neredeyse sıfıra düştüğü alanlar olarak göze çarptı.

PANDEMİ DOKTORU UYARDI  

Cadde ve sokaklarda insan yoğunluğunda artış yaşanırken, Koronavirüs vakaları da kentte artışa geçti. Artışın kritik bir seviyeye geldiğini söyleyen isim ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Emel Sözen oldu. Hastanede tuttuğu bir nöbetin ardından açıklamalarda bulunan Dr. Sözen, “Eskisi kadar yoğun olmasa da vaka sayısındaki artış, gelen hasta sayısına da yansımaya başladı. Kritik bir süreçteyiz. Aşının etkisinin henüz başlamadığını unutmayalım. Lütfen hassasiyet, ütfen tedbir, lütfen dikkat!” çağrısında bulunarak vatandaşları uyardı. Koronavirüs vakaların artması halinde yeni kısıtlamaların gelmesinden endişe ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.