Vatandaş hakemlik yapacak

Bakan Soylu’nun CHP ‘ye yönelik haklı tepkisi halk vicdanında geniş yankı bulurken CHP meydan okudu. Şehit cenazelerine tam kadro katılacağını ilan eden CHP’ye bakalım vatandaş ne diyecek?

HAMZAÇEBİ “ENGELLEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR!”

Şehitlerin bir siyasi partinin evladı olmadığını söyleyen CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Şehit cenazelerinin olmamasını isteriz. Ama olması halinde yöneticilerimizle tam kadro olarak şehitlerimizin huzurunda olacağız. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” dedi.

Hamzaçebi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve valilere şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını protokole kabul etmemeleri yönünde bir talimat verdiğini açıklamıştı. Soylu’nun açıklamaları CHP’li il başkanları tarafından protesto edilirken bir tepkide CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’den geldi.

Şehitlerin bir siyasi partinin değil Türkiye Cumhuriyetinin evlatları olduğunu söyleyen Hamzaçebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şehitlerimiz bir siyasi partinin değil; vatanımızın, milletimizin, Türkiye Cumhuriyetinin evlatlarıdır. Şehit cenazelerinin olmamasını isteriz. Ama olması halinde yöneticilerimizle tam kadro olarak şehitlerimizin huzurunda olacağız. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.