VEKALETEN MÜDÜR ÇOK ASALETEN ATAMA YOK!

Trabzon’un önemli kurumlarının yönetici pozisyonları asaleten atamaları bekliyor. Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Trabzon Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuarı Müdürlüğü, Çoruh Elektrik İl Müdürlüğü gibi birçok kurum asaleten atamalar yerine vekaleten atamalarla yönetiliyor. Kurumlara atamaların asaleten yapılmaması ise verimlilik, süreklilik gibi birçok konuda eleştirileri de beraberinde getiriyor. Aldıkları ağır sorumluluğa rağmen kamuoyunda vekaleten atandıkları için yeterlilik ve yetkinlikleri tartışılan isimler zaman zaman yok sayılıyor.

ASALETEN ATAMALAR YAPILMALI

Kimi zaman yapılan restorasyonlar yüzünden, kimi zaman bulunan tarihi eserler yüzünden, kimi zaman da sosyal devlet anlayışı yüzünden gerçekleştirilen eleştirilerden vekaleten görev yapan il veya bölge müdürleri etkileniyor.  Son olarak Ortahisar Belediye Meclisi’nde konuşan Turgay Şahin, Balıkhane ve Kadınlar Pazarı bölgesinde bulunan tarihi eserlere sahip çıkılmadığını kaydetti. Bulunan tarihi eserlerin Gülcemal’e döküldüğü iddialarını da dile getiren Şahin, “Trabzon’da Kültür Müdürü de, Koruma Kurulu Müdürü de yok” diyerek vekaleten görev yapan müdürlere tepki gösterdi. Turizm Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gibi kurumların vekaleten atamalar yüzünden zaman zaman eleştirilerin hedefi haline getirilmesi ise kente zarar veriyor. Uzun yıllar hizmet verdikleri kurumlara asaleten atamaları yapılmayan müdürlerin tartışma konusu olmaktan çıkarılması için bir an önce asaleten atamaların da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.