Verilerle Trabzon’un ölüm tablosu

Trabzon Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon’da ölüm artışlarına ilişkin verilerle açıklama yaparak cevap verdi. Trabzon’un 2020 yılının Şubat ve Mart aylarındaki ölüm oranları diğer yıllara oranla hızlı bir artış göstererek verilere yansıması korku ve paniğe neden olmuştu. İl Sağlık Müdürü Usta, bu iddialara cevap verdi.

DÖRT YILLIK VERİLERLE AÇIKLADI

Dr. Usta şunları kaydetti: “Bilindiği üzere tüm ölümler ‘Ölüm Bildirim Sistemi’ adı verilen Sağlık Bakanlığı, Nüfus Müdürlükleri ve TÜİK ortaklığında yürütülen bir sisteme girilmektedir. Son günlerde İlimizde geçen yıllarla karşılaştırınca ölüm sayılarında çok büyük artışlar olduğu şeklinde haber, rivayet ve sosyal medya paylaşımlarına rastlanmaktadır. Müdürlüğümüz tarafından son 4 yılda 01 Ocak-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmiş ölümler ‘Ölüm Bildirim Sistemi’ üzerinden değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda bu yıl görülen ölüm vakalarında COVİD-19 hastalığına bağlı olarak bir artış olmadığı gözlenmiştir. Son dört yıl içinde 01 Ocak-27 Nisan ölüm sayıları toplamına bakacak olursak 2017 yılında 1.765, 2018 yılında 1.625, 2019 yılında 1.880, 2020 yılında ise 1.742 ölüm vakasına rastlanmıştır. Dört yılda bahsi geçen dönemde ölüm sayıları ortalamasının 1753 olduğu, bu haliyle de 2020 yılında ortalamaya yakın hatta daha altında bir sayıda (1.742) ölüm vakasının olduğu görülmüştür.” 

Anahtar Kelimeler:
UstaCevapHızCOVID
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.