YASAK GEREKTİRECEK DURUM GEREKMİYOR

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, liselere geçiş sınavı öncesi açıklamalarda bulundu

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü son iki günde vaka sayısındaki artışın durduğunu belirterek genel bir alevlenme durumunun henüz oluşmadığına işaret ederek, yaz nedeniyle baba ocağına dönenlerin dikkatli davranmasını istedi.

ALEVLENME DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Bazı kentlerdeki vaka artışının nedeninin filyasyon (hastalık kaynağını araştıranlar)  ekiplerinin detaylı analizi ile belli olacağını kaydederek şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: “1 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların gevşetilmesi vaka sayılarında artışa neden oldu. Özellikle 15 Haziran'dan itibaren vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, başta İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yaşadıkları şehirden memleketlerine gittikleri için mi? Marketlerde alışverişlerin daha rahat yapılmasından kaynaklı mı vakalar arttı? Tatil için turizm bölgelerine giden insanlar mı vaka sayısını tetikledi? Bunlar Filyasyon ekibinin detaylı analiziyle ortaya çıkacaktır. Ancak genel bir alevlenme durumundan bahsetmemiz şu aşamada söz konusu değil. Bazı illerde risk var. Özellikle son iki günde artış hızı durdu. Tedbirli olmaya devam edersek bu yavaşlama devam da edecek. Maalesef maske ve mesafeyi koruyamıyoruz”.

ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN

LGS ve YKS sınavlarıyla ilgili Bilim Kurulu olarak bizim bazı tavsiyelerinin olduğunu belirten Prof.Dr. Özlü, “Bu sınavlarda ek tedbir uygulanmasını önerdik. Toplu taşımada kalabalığın minimize edilmesi için bir takım önerilerde bulunduk. Sınav öncesi ve sınav bittikten sonraki ulaşım rahatlatılması için tedbir alınmalı. Bu sınava girecek öğrenciler için sınav öncesi ve sınav sonrası toplu taşımayı kullanmayın, sokaklara çıkmayın. Çocuklara destek olalım” dedi. Anadolu kentlerinde hareketliliğe dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “İnsanlar büyükşehirlerden Anadolu’ya dönmeye başladı. Baba ocağına dönen insanlar dikkatli olmalı. Çünkü oradaki kültürler farklı. Mesafeyi korumak zorundayız. Geniş aile yapısı güçlü ve büyük ziyaretlerde bir araya geliyorlar. Maske mesafe korunamıyor bu önemli bir bulaş kaynağı olabilir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AileLGSözlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.