Yaylada keneye dikkat

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, havaların ısınmasıyla kenelerin yüksek kesimlerde arttığını belirterek, vatandaşları uyardı. Günde 4-5 kene vakasıyla karşılaştıklarını belirten Aliyazıcıoğlu, “Dikkate alınmazsa ve zamanında müdahale edilmezse Kırım Kongo hastalığı öldürür.” dedi.KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, havaların ısınmasıyla kenelerin yüksek kesimlerde arttığını dolayısıyla hastalarda da artış yaşandığını kaydederek il dışından gelen hastaların Farabi’de tedavi edildiğini söyledi. Henüz ciddi rahatsızlığı olan hastayla karşılaşmadıklarını ileten Aliyazıcıoğlu insanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BİR ANDA 5 HASTA GELİYOR

Gümüşhane ve Bayburt gibi yüksek kesim yerlerde kenelerin arttığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Gümüşhane, Bayburt gibi yüksek kesimlerden kene ısırması vakaları arttı. Havalar ısındıkça insanlar yaylalara çıkacak. Tabi bu durum sıkıntı oluşturacak. Bir anda 5 tane kene hastası geliyor. İnsanların bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Bu insanlar gerekli tedaviyi alamazsa müdahale edilmezse Kanamalı Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı insanı öldürür. Tabi ki şimdiye kadar ölümle karşılaşmadık. Yine de insanlar çok dikkatli olsun. Vücutlarında kene gördükleri zaman derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar.” diye açıklamada bulundu.

HERKES FARABİ’YE MUHTAÇ

Farabi Hastanesinin hemen her konuda yetkin olduğunu ve Farabi’ye muhtaç olunduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, “Bir şeyi bu şehrin anlaması lazım. Tıp Fakültesinin birçok bölümü ve yoğun bakımları her konuda yetkin ve diğer hastaneler Farabi’ye muhtaçtır. Bunun anlaşılması lazım. Hepimiz için bu kurum olmalı. İnsanlar eninde sonunda buraya muhtaçtır.” ifadelerine yer verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
HastaneBaşhekimKongo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.