Zıtlaşmayı Kur’an Kursu bile engelleyemedi

AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ  KURAN KURSU’NU REDDETTİ

Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Ali Haydar Özak Bölge Yatılı Kur’an Kursu,  İYİ Partili Belediye Başkanlığı’na başvurarak, yer takas talebinde bulundu. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın yanı sıra CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri takası kabul ederken, AK Partili meclis üyeleri başkanı çalıştırmamak uğruna bu karara karşı çıktı.

ÇOCUKLARI MEZARLIKTAN UZAK TUTMAK İSTEDİLER

Kaşüstü Ali Haydar Özak Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Yomra Belediyesi’ne baş vurarak, eğitim binalarının yanı başında bulunan ve belediye tarafından plana mezarlık olarak işlenen küçük bir arazinin yeşil alan yapılmasını istedi.  Yeşil alan yapılacak araziye karşı arazi talebinde bulunan kurun kursu yöneticileri, kuran kursunda eğitim gören çocukları mezarlıktan uzak tutmak istedi.

 İYİ PARTİ VE CHP ONAY VERDİ, AK PARTİLİLER REDDETTİ

İYİ Partili belediye yönetimine başvuran Kuran kursu yöneticilerine yeni Başkan Mustafa Bıyık, “Aynı büyüklükte bir arsa ile takas yapabiliriz” dedi. Bunun üzerine Kursan Kursu Yönetimi başka bir alanda aynı büyüklükte arsa satın alarak belediyeye başvurdu. Takas olayı Belediye Meclisinde görüşüldü. İYİ Parti ve CHP’li üyeleri takasa onay verirken, AK Parti Meclis Grubu takası reddetti. İYİ Parti’den intikam almak uğruna Kuran Kursu yönetiminin talebi AK Parti tarafından reddedilmiş oldu.

KURAN KURSU YÖNETİCİLERİ ALINA KARAR İSYAN ETTİ

Kuran Kursu yöneticileri,,  “Bu nasıl bir intikam duygusudur? İl Başkanı dahil çalmadığımız kapı kalmadı. Yanı başımızdaki arsa mezarlık yapılacak. Çocuklar camdan orayı seyredecek. Aynı büyüklükte arazi satın alarak takas teklif ettik. Orayı da yeşil alan ilan edin dedik. 40-50 milyonluk bir külliyenin yanı başında küçücük bir arsada ne değişiklik yaptırabildik ne de takas yapabildik. Eski Başkan yapmayınca yenisine de yaptırmadılar. Bizi üzen AK Parti Meclisi’nin bu konuda hiçbir hassasiyet göstermemesidir.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.