3 İHTİMAL VAR!

Trabzon’un gözü UEFA’da.. 

Ya EK SÜRE ve TAKİP, ya AVRUPA’DAN MEN ya da PUAN SİLME

Trabzonspor’da gözler UEFA’da… Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken bordo-mavililer, Avrupa yarışından çok UEFA’dan gelecek olan karara kilitlenmiş durumda. Daha önceki süreçlerde plansız yapılanma ve harcamalar nedeniyle UEFA’da dosyası kabarık olan bordo-mavililer, son yapılan savunmaların ardından kararın açıklanmasını bekliyor. UEFA’nın kararını en geç gelecek hafta açıklayacağı öğrenildi.

Trabzonspor için UEFA’dan çıkması muhtemel 3 karar bulunuyor. Bunlardan biri ‘ek süre’ diğeri ‘Avrupa’dan men’ ve son olasılık ise ‘Puan silme’ olarak görülüyor. Son yapılan savunmalarda gelecek yapılanması, transfer giderlerinin kısılması ve mevcut takımın maliyetinin düşürülmesi yönündeki çalışları UEFA’ya sunan bordo-mavililer, bu kritik süreci ek süre ile geçmeyi planlıyor.

UEFA, yönetiminin beklediği ek süreyi bordo-mavililere verirse Trabzonspor yine Finansal Fair Play çerçevesinde takipte olacak. Bu takip sürecinde mali disiplinden taviz verilmemesi halinde bordo-mavililerin olası ceza riskleri de ortadan kalkacak. Ancak verilen sözler yerine getirilmediği takdirde cezaların çok daha ağır olması kaçınılmaz.

Trabzonspor’un beklediği ek süre kararının çıkmaması durumunda ise bordo-mavilileri sıkıntılı süreç bekliyor. Bu sıkıntılı sürecin ilk olasılığı ise Avrupa’dan men cezası olacak. Bu olasılığın dışındaki bir kötü senaryo ise puan silme cezası olarak duruyor. Ancak bu ihtimallerin gerçekleşme olasılığına ihtimal vermeyen bordo-mavililerin tek beklentisi yeniden bir takip sürecine girmek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.