Bu kadro iki kulvarda iş yapar!

Başkan Ağaoğlu, sırf transfer yapmak için oyuncu almayacaklarını söyledi. Ağaoğlu, takımda herkesin sorumluluğunun, beklentinin ve yaşanan sürecin farkında olduğunu belirtirken, “Biraz daha fazla efor sarf etmeleri gerektiğinin de farkındalar. Arkadaşlık, takımdaşlık üst düzeyde” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalya’nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi’nde bordo-mavililerin devam eden kampında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kampa katılan genç oyuncu sayısının fazla olmasının gelecek adına bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Ağaoğlu, “Benim tahminim, kamptaki en az 4-5 oyuncumuzun A Takımla beraber devam edeceği yönünde” dedi. Kampa katılan genç oyunculardan 4-5 tanesinin A Takım’la beraber devam edeceğine inandığını söyleyen Ağaoğlu, “Bu oyuncularımızın belirli bölümüyle ilgilenmemiz gereken kadar ilgilenemedik. Dolayısıyla bazı oyuncularımız için o sürecin yeni başladığını söyleyebiliriz. Buradaki bu hazırlık dönemi onlarla alakalı olarak süreci belirleyecek. Benim tahminim buradan en az 4-5 oyuncunun A Takımda kalacağı şeklinde. Bunu başarmak, bunu yapmak zorundayız” diye konuştu. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir’den transfer konusunda ekstra bir talep gelmediğini ve 'Oyuncu almış olmak için almayalım' yönünde görüş belirttiğini ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Bizim üzerinde durduğumuz ve çaba sarf ettiğimiz tek transfer Badou transferiydi. Onun haricinde bir takım isimler vardı. Ama maliyet olarak bizim karşılayabileceğimiz maliyette oyuncular değiller. Hocamızın da bu konuda kesin bir tavrı var. Devre arasında transfer yapmış olmak için transfer yapılmasını istemiyor” dedi.

Ağaoğlu, transfer yapılması halinde de alınacak oyuncunun takıma direk katkı yapması gerektiğinin de altını çizerken, “Yoksa ‘Geldi, iki-üç ay sonra bir uyum süreci yaşadı da ondan sonra verimli olmaya başladı’ böyle bir transfer zaten son derece gereksiz ve hiçbir anlamı yok. Trabzonspor’un mevcut kadrosu Türkiye Kupası ve ligi çok rahatlıkla götürebilecek kalitededir” diye konuştu. Bir saniye bile tereddüt etmedik Ünal Karaman’la yolların ayrılma sürecinin nedenleri ve sonuçları itibariyle normal olmadığını dile getiren Ağaoğlu, “Şu anda da bunu konuşup-tartışmanın kimseye bir faydası yok. Nasıl ki geçen yıl transfer yasağı nedeniyle kendi altyapımızdaki oyuncularımızla yolumuza devam edip bir noktaya gelmişsek, bu takımda 1.yardımcı hoca olarak görev yapan Hüseyin hoca ile yolumuza devam ediyoruz. Şu andaki mevcut kadroyu en iyi tanıyan insan. Onun için o konuda bir saniye bile tereddüt etmedik. Her şey kaldığı yerden devam ediyor” diye konuştu. Sturridge de işin içine giriyor Sörloth'un Türkiye'nin en iyi forveti olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Önemli olan atmak. 35 gol atmış takım. Türkiye'nin en iyi forveti bizde. Daniel Sturridge de artık işin içine giriyor. Badou da çok katkı verecek. Kendisine sordum, 'Nasılsın?' diye 'Çok iyiyim' dedi" diye konuştu. TFF'nin koyduğu limit konusuna değinen Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Transfer yapacak mısınız diye değil 'limitiniz var mı?' diye sorun. Limitiniz olması paranız olduğu anlamına da gelmiyor" dedi. Ayrılacakların son durumu! Trabzonspor’un en önemli gelir kaynaklarından birisinin de oyuncu satışı olduğuna değinen Başkan Ağaoğlu, “Yetiştiremezseniz satamazsınız. Şu anda belki oradan biraz uzaklaştık ancak yakalayacağız” ifadelerini kullandı.  Takımdan ayrılacak oyuncular konusunda da konuşan Ağaoğlu, “Donis Avdijaj ile ilgili gelişmeleri transfer komitesi takip ediyor. Onazi bizim sözleşmeli futbolcumuz. Nasıl ayrılacaksınız? Şu anda onunla yolları ayırmak gibi bir düşüncemiz yok” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.