Eddie Newton beklediği fırsatı Trabzonspor'da buldu!

Chelsea’de Roberto Di Matteo, Hiddink ve Lampard gibi önemli isimlerin yardımcılığını yapan, Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşayan ve Zeliha Newton ile evli olan İngiliz teknik adam, A takım teknik direktörlüğünde ilk deneyimini Türkiye Kupası’nı kaldırdığı Trabzonspor’da yaşayacak.

Eddie Newton beklediği fırsatı Trabzonspor'da buldu!

Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilen Eddie Newton, kariyeri boyunca beklediği fırsatı, bordo-mavili ekipte yakaladı. Ocak ayında Hüseyin Çimşir’in teknik ekibinde antrenör olarak göreve başlayan 48 yaşındaki futbol adamı, 2020-2021 sezonu için kendisine verilen görevle böylece ilk kez bir A takımın başında bir numaralı isim olarak görev yapacak.

Eddie Newton, West Bromwich döneminin ardından Chelsea’de dört yıl boyunca yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Londra ekibinde Roberto Di Matteo, Guus Hiddink ve Frank Lampard gibi önemli teknik adamlarla çalıştı. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Federasyon Kupası zaferi gibi önemli başarıları eklediği CV’si göz alıcı bir hale gelmesine karşın, yardımcı antrenörlükten teknik direktörlüğe bir türlü terfi edemedi.

Müslüman oldu

Newton bu durumu, fırsat eşitsizliğine de dikkat çekerek dile getirdiği, “Teknik direktör olarak bazı görevlere başvurmuştum ama daha sonra CV’mi göndermeyi bıraktım çünkü bakılmadığını biliyordum. Bakıldığında benim CV’min birçoğundan daha güçlü olduğunu biliyordum, emeğimin karşılığını alamadım” sözleriyle durumu ortaya koydu.

Yaşananlar nedeniyle kendisi açısından ülkesinde bir gelecek göremeyen Eddie Newton, böylece Türkiye’ye gelmeyi kabul etti. Zeliha Newton ile evli olan ve İslamiyet’i seçerek Müslüman olan İngiliz teknik adam bu yüzden yabancı olmadığı ülkede yıllardır beklediği fırsatı da bulmuş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.