En kaliteli transfer

İlk maçında spor otoritelerinden olumlu not alan Sörloth’u, Trabzonspor’un ilk gol kralı Necmi Perekli’ye sorduk…

Santraforda aranan özelliğin en güzeli var onda

Trabzonspor’un İngiliz ekibi Crystal Palace’den kiralık olarak renklerine bağladığı golcü oyuncu Alexander Sörloth, ilk maçında ortaya koyduğu performans ile kendisi hakkındaki olumsuz düşünceleri rafa kaldırdı. Sparta Prag maçının ikinci yarısında oyuna giren ve skorun 2-0’dan 2-2’ye gelmesinde başrolü oynayan Norveçli golcü, spor otoritelerinden de tam not aldı. Trabzonspor’un ilk gol kralı Necmi Perekli’ye de “Sörloth’u performansını nasıl buldunuz? Trabzonspor’un aradığı golcü mü?” diye sorduk.

İşte Perekli’nin Sörloth yorumu…

“Sörloth, Trabzonspor’un bu sezon transfer ettiği en kabiliyetli, kaliteli futbolcu. Sparta Prag maçında oynadığı zaman içinde de kendini gösterdi. İleride kuvvet kazandığında, arkadaşlarını tanıdığında, çevreye uyum sağladığında, sahaya alıştığında Trabzonspor’a çok daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ayağında top tutup arkadaşlarını rahatlatması, hücumda da boş saha yaratması çok önemli. Bu özellikleri ile Trabzonspor’un kendi sahasında oynayacağı maçlarda çok daha etkin olacağını düşünüyorum.”

“Norveçli golcünün uzun boylu olması da hem onun için hem de takım için iyi bir avantaj. Hepsinden önemlisi saha içinde sessiz, sakin kalması bir santraforda aranan özelliklerin en güzeli. İyi bir sol sol ayağı var tek dezavantajı sağ ayağını hiç kullanmaması. Fakat bu da çok önemli değil. Çünkü iyi bir sol ayağı var. İlk görüntüsü ile Trabzonspor’a bu sezon katkı vereceğini düşünüyorum. Son olarak, hücumun gerektiği maçlarda yanına mutlaka eş konulmalı. Tek olarak oynatılmamalı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.