Haydi Fırtına... Bu fırsat kaçmaz...

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk yarısının son maçında Rizespor’u konuk edecek.
Trabzonspor, Süper Lig’in 17. Haftasında konuk edeceği Rizespor karşılaşmasında tek hedefi 3 puan. Medical Park Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Fırat Aydınus yönetecek. Ligin son 4 haftasında aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlikle zirve yarışını sürdürüp, 4. sıraya yükselen bordo-mavililer, Çaykur Rizespor engelini de kayıpsız geçmek istiyor.

Bordo-mavili takımda Arjantinli oyuncu Jose Sosa ile Senegalli futbolcu Zargo Toure sakatlıkları, Portekizli Joao Pereira ise kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Trabzonpor'un karşılaşmaya, Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Onazi, Kucka, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı ve Rodallega 11'i ile çıkması bekleniyor.

Trabzonspor kazanırsa ilk olacak

Fırtına, Çaykur Rizespor'u mağlup ederse 8 sezon sonra bir ilki başaracak. En son 2010-11'de ligin ilk yarısını 42 puanla ilk sırada bitiren bordo- mavililer, bugün kazanması halinde 8 sezon aradan sonra ilk devreyi ilk 4 takım arasında kapatacak. Yeni Malatya'nın maçına ve averaj durumuna göre 2'nci ya da 3'üncü sırada bitirme şansı da bulunuyor.

Trabzonspor üstün

Fırtına, komşusuna sahasında büyük üstünlük kurdu. Evindeki 17 maçın 14'ünü kazanan, 2 maçtan ise beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, sadece 1 kez kaybetti. Trabzonspor ile Çaykur Rizespor ligde 35. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 34 maçta bordomavililerin galibiyetlerde 21-5, gollerde ise 67-25 üstünlüğü bulunuyor. Süper Lig'de çıkışa geçen Trabzonspor oynadığı son 10 maçın sadece birinde yenildi. 5 galibiyet, 4 beraberlik elde eden bordomavililer 4 maçtır mağlubiyeti unuttu.

Taraftardan yoğun ilgi

Çaykur Rizespor maçı biletlerinin 19 bin kombine kart dahil olmak üzere 28 bini satıldı. Karşılaşma saatine kadar bu sayının toplamda 35 bine ulaşması bekleniyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.