Kötü oynarken de kazanmak önemli!

Trabzonspor efsanelerinden Necmi Perekli ile bordo-mavili takımın son durumunu masaya yatırdık:

Süper Lig’de son 4 haftada 10 puan toplayın Avrupa yarışında büyük bir avantaj elde eden Trabzonspor’da efsane oyunculardan Necmi Perekli ile bordo-mavili takımın son durumunu masaya yatırdık. Trabzonspor’un kötü oynarken de kazanmaya başlayan bir takım kimliğine kavuştuğunu söyleyen Perekli, “Trabzonspor’un son haftalardaki çıkışında bazı oyuncuların bireysel performansı önemli rol oynadı. Bu çıkış da Trabzonspor’u Avrupa yarışında iddialı konuma getirdi” diye konuştu.

Perekli, Trabzonspor’un kötü oynarken de kazanmaya başladığını belirtirken, “Kimi Trabzonspor’un oynadığı futboldan kimi de oynayamadığı futboldan şikayetçi. Ama şu da bir gerçek ki Trabzonspor kötü futbol oynarken kazanmayı da alışkanlık haline getirmeye başladı. Bu çok önemli. Şampiyonluk yarışında ya da hedefe varma da kazanmayı alışkanlık haline getirmek de bir meziyettir. Bu alışkanlığı kazandığı için Trabzonspor’un iyi yolda olduğunu düşünüyorum. Uzun maratonda takımların oynadığı futboldan ziyade aldığı neticelerdir önemli olan. Trabzonspor da bunu becerip, alışkanlık haline getirmeye başladı. Bu da Trabzonspor için pozitif bir durumdur” dedi.

Takımın bir oyuncuya bağımlı hale gelmesinin risk olduğunun da altını çizen Perekli, “Bir takımın bir maçta 3 gol atan bir futbolcuya mı, yoksa 3 gol atan 3 futbolcuya mı ihtiyacı var? Eğer 3 gol atacak bir sporcuya ihtiyaç varsa bu tehlikedir. Ama bir maçta 3 gol atacak 3 futbolcunun olması bir takımı her maçta hedefine ulaştırabilir. Trabzonspor’da ise bu durum şu anda riskli bir görüntüde. Yani Trabzonspor’un gol atması son haftalarda Nwakaeme’ye bağlı. Süreç içinde bu oyuncunun sakatlığı, sıkıntısı, performans düşüklüğü olursa o zaman Trabzonspor iyi oyun oynasa da sonuca gitmede sıkıntı yaşar. Ama şu anda Trabzonspor kötü oyundan iyi skor elde ederek hedefine varmaya çalışıyor. Bu da bu tarz takımlar için güzel alışkanlıklardır” dedi.

Perekli, genç oyuncu Yusuf Yazıcı’nın mutlaka ceza sahası içinde ve etrafında hapsedilmesi gerektiğini de vurgu yaparken, “Rodallega’nın cezalı olduğu Antalyaspor maçında bu şekilde bir yerleşim olduğunda santrafor olarak Ekuban’ın ya da başka bir oyuncunun oynamasında hiçbir olumsuzluk yoktur.  Modern futbolda her zaman santrafordan gol beklenmez. Orta sahadan çıkacak ve destek verecek oyuncular ile de netice alabilirsiniz. Trabzonspor’un şu anda oynadığı oyun da onu gösteriyor. Ekuban’ın gol atması, Nwakaeme’nin gol atması, Yusuf’un pozisyon yaratmasının yanı sına Abdülkadir Ömür’ün de bu üretkenliğe iştirak edecek olması Trabzonspor’u hücumda etkili kılacaktır” diye konuştu.

Şenol Güneş başarılı olacak

Trabzonspor efsanelerinden Şenol Güneş’in Milli Takım’ın başına gelmesini de değerlendiren Perekli, “Şenol Güneş’in Trabzonspor’a daha çok yanaşacağını düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor’da gelecek vaat eden çok önemli futbolcular var. Tabi bunların bir anda Milli Takım’a çağrılmasının da onun açısından zor olacağını düşünüyorum. Şu anda 2 kişiyi Milli Takım’a çağırması Trabzonspor futbolu için bir şanstır. Ayrıca Güneş’in Milli Takım’ın başında olması da Trabzon ve bölge açısından bir şanstır. Ben Şenol’un Milli Takım’ı toparlayacağını ve başarılı olacağını düşünüyorum. Milli Takım’a çağırdığı isimler bazı kesimler tarafından tenkit edildi ama ben tenkit edilecek bir iş yaptığını düşünmüyorum. Belki bazı yaşlı futbolcuları çağırmıştır ama tecrübeli isimler ile gençleri harmanlayıp güzel bir ekol oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Ara iyi olacak

Perekli, lige verilen aranın Trabzonspor için çok iyi olacağını düşündüğünün de altını çizerken, “Çünkü sakatlıkların iyileşmesi zaman alacaktı. Kaldı ki aranın ardından oynanacak maçlar da kritik maçlardı. Bu nedenle bu ara Trabzonspor’a ilaç gibi gelecektir. Sakatların iyi olması, hocanın düşündüğü taktiği sahaya taşımasında önemli rol oynayacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.