O isim kulüp tarihine geçti

Sparta Prag - Trabzonspor maçında o isim kulüp tarihine geçti

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi, 3. eleme turu ilk maçında deplasmanda Sparta Prag ile 2-2 berabere kalarak tur için sahadana avantajla ayrılan taraf olmayı başardı. Maçta bir ara 2-0 geriye düşmesine karşın beraberliği yakalamayı başaran temsilcimizde o isim adını bordo mavili kulübün tarihine yazdırmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Trabzonspor, Generali Arena'da Sparta Prag ile karşı karşıya geldi. 4 yıllık hasretin ardından Avrupa kupalarında mücadele etme başarısı gösteren temsilcimiz, büyük bir heyecana sahne olan maçta sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başarırken, bordo mavililerin yıldız oyuncusu adını kulüp tarihine yazdırmayı başardı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya temsilcisi Çekya ile deplasmanda karşı karşıya geldi.Generali Arena'da oynanan maça iyi başlayan taraf Çekya ekibi oldu. Costa Nhamoinesu'nun 16. dakikada attığı golle Sparta Prag bordo mavililer karşısında 1-0 öne geçti.Sparta Prag, 68. dakikada Gueloer Kante'nin attığı şık golle farkı 2'ye çıkardı ancak bu dakikadan sonra temsilcimiz oyuna ağırlığını koyan taraf oldu.Bordo mavili kulübün yeni transferi Alexander Sörloth ikinci yarıda John Obi Mikel'in yerine oyuna girerken Abdulkadir Ömür 76. dakikada yerini Donis Avdijaj'a bıraktı.Temsilcimiz 84. dakikada Caleb Ekuban'la farkı 1'e indirmeyi başardı.Ekuban bu kez golün asistini yapan isim oldu ve Sörloth skoru 2-2'ye getirdi. Trabzonspor bu sonuçla 15 Ağustos Perşembe günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj yakalayan taraf olmayı başardı.Sparta Prag'ın bu sezon resmi maçlarda attığı 9 golün 5'i Kanga'dan gelirken bordo mavililerin yeni tranferi Sörloth ilk maçında golle tanıştı.Öte yandan Opta verilerine göre Ekuban, 6 Ağustos 2015'ten bu yana -4 yıllık aranın ardından- bordo mavili forma ile Avrupa kupalarında gol atan ilk oyuncu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.