Süreç uzarsa ligler oynanmamış kabul edilmeli

Ahmet Nur Çebi: Süreç uzarsa liglerin oynanmamış kabul edilmesi tercihim

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili sürecin uzaması halinde bu sezon liglerin oynanmamış kabul edilmesini tercih ettiğini söyledi.Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili sürecin uzaması halinde bu sezon liglerin oynanmamış kabul edilmesini tercih ettiğini söyledi.Ahmet Nur Çebi, yayıncı kuruluş beIN Sports’a yaptığı açıklamada, liglerin ertelenmesiyle ilgili süreci değerlendirdi.Sağlıktan dahaönemli hiçbir şey olmadıana göre, süreç uzarsa sportif faaliyetklerin durdurulması gerekiyor" diyen Çebi şunları söyledi. 

"Bunu bir sonraki seneye taşıyamazsınız. O durumda yapılacak tek şey vardır, ligler mevcut haliyle tescil edilebilir. Kimisinin tercihi bu ama ben burada haksızlık olacağını düşünüyorum. 8-9 maç oynanmadan, hangi takımın hangi durumda hakkını alıp alamadığını tespit etmek çok zor olacaktır. İnşallah bu durum bitecek ve maçları oynayacağız. Hak eden şampiyon olacak ve dereceler hak ettikleri gibi olacak. Şayet süreç uzarsa liglerin bu sene oynanmamış kabul edilmesi tercihim. Bu durumda sonuçlar nereye gidecek bilmiyorum ama ’bu sene oynanmadı’ deyip noktayı koymamız gerekebilir, biz de buna hazırız."

Çebi’den Avrupa kupalarına katılım formülü

Ligin bu sene tescil edilmemesi halinde Avrupa kupalarında boy gösterecek takımların nasıl seçilmesi gerektiği konusundaki fikrini de dile getiren Çebi, şunları söyledi:

"Avrupa kupaları en büyük sorun. UEFA ve FIFA’nın karar vermesi gerekecek, beklemek lazım. Eğer ligi oynanmamış kabul edeceksek benim tercihim, son 5 yıllık kulüplerin başarı durumuna göre onlar Türkiye’yi yurt dışında temsil eder. Burada bir haksızlık söz konusu olabilir mi? Onu da şöyle ifade edebiliriz. Biz, birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. Böyle durumlarda dayanışma gerekir. Gerekiyorsa, hangi takım dışarıda Türkiye’yi temsil ediyorsa sağlayacağı gelirlerden sadece onun faydalanması değil, diğer kulüplere de bu konuda, mevcut oynanmış ligdeki puanları ve derecelerine göre pay verilmesini öneriyorum."

Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşSüreçÇebiKovid
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.