Trabzonspor'da Ekuban fırtınası! 

TrabzonsporUEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı AEK'i 3-1'lik skorla mağlup ederek 29 Ağustos'ta Medical Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi tur için avantajlı duruma geçti. Bordo-mavili ekibin 3 golünü atan Ganalı forvet Caleb Ekuban ise performansı ile maça damga vurdu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı AEK'i 3-1'lik skorla mağlup ederek 29 Ağustos'ta Medical Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi tur için avantajlı duruma geçti. Bordo-mavili ekibin 3 golünü atan Ganalı forvet Caleb Ekuban ise performansı ile maça damga vurdu. Köşe yazarları da maçı değerlendirirken Ekuban'ın performansını öne çıkardılar.

MURAT ÖZBOSTAN

Bir kere şunu özellikle yazmak istiyorum.. Trabzonsporbu performansıyla sadece kendi taraftarına değil Türkiye'deki diğer futbolseverlere de keyifli bir resital sundu dün gece. Mutlu olduk..Bordo mavili takım geçtiğimiz sezondan bu yana hücum futbolunda sergilediği başarılı performansı bu sezon da devam ettiriyor fakat birkaç noktaya da değinmek lazım..Ünal Karaman, stoperde oynayan ancak birlikte oynama performanslarıyla pek güven vermeyen Hüseyin ve Hosseini'yi Kasımpaşa maçından sonra yine bir arada oynattı.İdeal ikilisini arayan Karaman, Kasımpaşa maçında Trabzonspor adına sahanın en iyisi olan Fernandes'i bu maçta düşünmeliydi..

Bunları şunun için yazıyorum.. Trabzonspor dün harika bir sonuç aldı ama savunmada çok fazla hata yaptı..Allah'tan AEK, Sparta Prag kadar etkili hücum oyuncularına sahip değildi..1-0 yenik duruma düştükten sonra demoralize olmaması ve iştahla maça dönmesi Trabzonspor'un en beğendiğim yönü oldu.Bu maç için herhalde en çok Ekuban'a yer ayırmalıyız, onu yazmalıyız.. Gecenin kahramanı oldu..Sturridge transferinden bir gün sonra yaptığı hat-trick bana göre bir meydan okumaydı!.Attığı üç gol Trabzon'a turu getirdi.. Doğru yerde oynadığı zaman ne kadar başarılı olacağını gösterdi..Trabzonspor'da Ekuban kadar Sosa'nın geriden kurduğu oyunda Abdülkadir ve Pereira ile olan uyumu da göze çarptı.

Sosa penaltı kaçırmasına rağmen büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.. Sorumluluk aldı.. Fark yarattı..

İSKENDER GÜNEN

Süper Lig'de geçen yılın ikinci yarısında 12 maçlık bir yenilmezlik süreci. Bu sezon da hazırlık maçları Sparta Prag maçları ve ardından lig maçı. Geriye düştüğü her maçı kendi lehine çeviren bir takım.Bu düşünce tarzı ve bu güven bir takım için çok önemli aynen dün olduğu gibi. Geriye düştüğü bir maç sonrasında ise kaçan penaltı olmasına rağmen atılan 3 gol.Her ne kadar rakip sizden oyun kalitesi olarak daha altta olsa bile dünkü sonucu alabilmek kolay değil. Çünkü çok alt düzeyde takımların favori takımlar karşısında sürpriz sonuçlar aldığı gerçeği göz ardı edilmemeli.Bir takım bütünselliği içerisinde olmak coşkuyu, kazanma azmini sahaya yansıtabilmek bu takım için çok önemli değerler. Zaten bu takımın genlerinde olan bir olgu.Geçen yıldan beri başarıyı getiren en önemli etken bu. Yani bir takım bütünselliği içerisinde mücadele ettiğiniz zaman geriye düştüğünüz maçı bile rahatça çevirme şansınız var. Ama galip geldiğiniz maçta bile eksiklerinizi görmek zorunluluğunuz var. Abdulkadir Parmak'tan başka rakibi karşılayan mücadele eden başka bir oyuncunun olmaması şu an için büyük bir sorun.Hücumda pozisyon üretmede sorun yok. Sörloth her geçen gün bu takım için çok önemli katkı yapacağının mesajlarını veriyor.

Abdülkadir Ömür gerçekten yetenekli bir isim. Bu maçta atılan 3. golde yaptığı asist yeteneğinin bir göstergesi. Her maç yeteneği üst düzeyde olan Abdülkadir Ömür böylesi asistler ve de goller yapabilecek yeterlilikte.Bu maçın Trabzonspor adına en fazla katkı yapan oyuncusu Ekuban. Çünkü attığı üç golle takımını büyük bir sürpriz olmazsa Avrupa Ligi'ne taşıyan oyuncu oldu.Ligin henüz başı olmasına rağmen birtakım eksikler var. Ama önce Sparta Prag ardından AEK maçlarında alınan sonuçlar gelecek adına ümit verici. Unutmadan, galip geldiğiniz maçta bile oyunda eksiklikleri görmek gerekiyor, özellikle orta alanda...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.