Yasak var takan yok!

Maske zorunluluğu olan Trabzon’da yasaklar görmezden geliniyor. Trabzon'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda kentte 18 Haziran’dan itibaren maske takmanın zorunlu hale getirilmesine karşın vatandaşlar maskeyi adeta aksesuar olarak kullanıyor. Vaka sayılarının artış göstermesi üzerine alınan karar doğrultusunda, maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlenirken, kentin en işlek noktaları dâhil olmak üzere birçok noktada maske yasağına ve mesafe kuralına yeterince uyulmuyor.

 Trabzon’da maske zorunluluğunun getirilmesinin üzerinden 11 gün geçmesine karşın vatandaşların kuralı önemsemeyen tavırları şaşkınlık yaratıyor. Özellikle Meydan Parkı, Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ile Kemeraltı’nda yasaklara tam olarak uyulmadığı ve maskelerin çenelere takıldığı gözlenirken, yasak kapsamında verilen 900 TL’lik cezanın da vatandaşları yeterince caydırmadığı gözleniyor.

Trabzon'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda kentte 18 Haziran’dan itibaren maske takmanın zorunlu hale getirilmesine karşın vatandaşların vurdumduymaz tavırları dikkat çekiyor. Koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesi üzerine alınan karar doğrultusunda, maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlenirken, kentin en işlek noktaları dâhil olmak üzere birçok noktada maske yasağına uyulmadığı görüldü.

CEZA VAR AMA UYAN YOK!

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu 17 Haziran 2020 tarihinde toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarına istinaden, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla alınan yasak kararına Trabzon’da uyulmuyor. Trabzon’da özellikle meydan parkı, Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ile Kemeraltı’nda yasaklara uyulmadığı gözlenirken, yasak kapsamında verilen 900 TL’lik cezanın da vatandaşları sorumsuzluktan alıkoymadığı görülüyor.

MASKELER AKSESUAR OLDU

Trabzon’da maske zorunluluğunun getirilmesinin üzerinden 11 gün geçmesine karşın vatandaşların vurdumduymaz tavırları dikkat çekiyor. Trabzon’un en işlek noktalarında günlük aktivitelerini yapan vatandaşların salgında önemli bir yer tutan maskeleri çene altı, dirsek ve ellerinde tuttukları görülüyor.

 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYasakMaske
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.