Yazarları Trabzonspor-Başakşehir maçını değerlendirdi

Spor yazarları Trabzonspor-Başakşehir maçını değerlendirdi

Süper Lig'in 26'ıncı haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Seyircisiz oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla iki takım da puanını 53'e yükseltti. Hakem kararlarının dikkat çektiği karşılaşma ile ilgili spor yazarları da çarpıcı ifadeler kullandı. 

NECMİ PEREKLİ - KİMSEYE YARAMADI

Süper Lig'de liderlik yarışına yakışmayacak derecede zevksiz bir maç izledik. Her iki takım da gol atmak için değil de sanki gol yememek adına oynadı. Dişe tırnağa gelecek bir pozisyon veya insanı heyecanlandıracak tek hareket görmek mümkün değil.

Sadece Başakşehir forveti Demba Ba'nın attığı goldeki vuruş tekniği, futbol adına zevkle seyredilebilecek bir hareketti. Geri kalan dakikaları bir torbaya doldurup Faroz'dan denize atın olsun bitsin. Bu skorun sonucunda Trabzonspor'un iki kayıp puanına karşılık Başakşehir'in aldığı bir puan var.

Oyunda Trabzonspor sanki daha baskılı gibi gözüktü. Fakat iki forveti Nwakaeme ve Sörloth her nedense orta alanlardan kenarlara kaçmayı tercih ettikleri için pek de pozisyon üretemedi. 4 maçtır gol atamayan Sörloth'un topa vuruşta ve kafaya yükselişte stil değiştirdiğini gördük.Bu ona bir hoca uyarısı değil de eski bir Trabzonsporlu futbolcu ağabeyinin uyarısıdır. Kenarlara kaçarak belki markajdan kurtulduğunu sanıyorsun ama gol yollarından da uzak kalıyor, ayrıca gereksiz koşular yüzünden yorgun düşerek son vuruşlarda etkisiz kalıyorsun.Temposu düşük, mücadelesi yetersiz olan bu maçta her iki takım da kendi becerisinden ziyade rakibin savunmada yapacağı yanlış hareketlere umut bağlamış gibi gözüktü. O da olmadı. Niye olmadı? Çünkü her iki takım da gol yememek adına savunma ağırlıklı oynadığından ayrıca bir haftaya sığan iki maçın verdiği yorgunluk da olsa gerek. Sonuç olarak bu beraberlik muhtemel liderlik düğümünü bu hafta da çözemedi.

ZEKİ UZUNDURUKAN - ORGANİZE İŞLER

Maçın 32. dakikasında Skrtel, hava topu mücadelesinde Nwakaeme'yi ceza sahasında formasından çekip yere indirdi. 'Penaltı nedir?' sorusuna örnek olarak gösterilecek bir pozisyon. Net ötesi bir penaltı. Hadi anladık Fırat Aydınus vermek istemedi. Ya VAR'daki Mete Kalkavan'a ne demeli!

Mete Kalkavan, bu pozisyonun penaltı olduğunu adı gibi biliyor ama o da Fırat Aydınus'u çağırmıyor. MHK Başkanı çıkıp Trabzonspor'u hedef alan açıklamalar yaparsa, hakemleri de Trabzonspor'un net penaltısını vermez! Tepki-etki misali.
Ama Trabzonsporlu oyuncular da teknik heyet de çok fazla centilmenler.

Bu pozisyona itiraz etmeleri gerekirdi. Onlar da haklı, haklarını aramaya kalksalar hemen kart! İlk yarıda Başakşehir'i savunmasına adeta hapseden Trabzonspor, tek kale bir maç oynadı ama kalabalık savunmayı aşamadı.

İkinci yarıya kötü başladı Trabzonspor. Başakşehir'in golü 'geliyorum' dedi. Demba Ba bomboş pozisyonda affetmedi. Skrtel'in kendi kalesine attığı golden sonra tekrar oyuna döndü Trabzonspor. Yine net pozisyonlar buldu rakip kalede.
Demba Ba'nın ikinci yarıdaki etkili şutlarında Uğurcan başarılıydı.

Oyunun son bölümünde (hafta içinde maç yaptıkları için) iki takım da yoruldu. Sonuçta Trabzonspor iki haftadır hakem kurbanı oluyor. Gaziantep FK maçında bir golü ve bir penaltısı verilmeyen Trabzonspor'un dün de buz gibi bir penaltısı verilmedi. 2 maçta 4 puanı uçtu gitti bordo-mavililerin.

Ama hakemlere inat hâlâ lider Trabzonspor... Trabzonspor, bundan sonra kalan 8 maçında önce hakemleri sonra da rakiplerini yenmek zorunda. Yoksa şampiyonluk hayal...

ERMAN TOROĞLU - DEFOLUP GİDİN

Şimdi diyeceğiz ki bir virüs çıktı, futbol bozuldu, mertlik bozuldu. Bizde zaten bozuktu. Seyirci de olmayınca baştan gazı alınmış gazoz gibi ne futbolcular keyif alıyor ne televizyon başında seyredenler. İki maçı da art arda seyrettim. İki maçın sonucu da takımların oynadıkları futbollara göre bence doğru bitti.

Yalnız Trabzon'da bir hakem ve bir VAR hakemi vardı. Onlara ne desem, ne yapsam diye düşünüyorum. A Spor'daki 'Takım Oyunu'nda, devre arasında baya konuştum. Yahu arkadaşlar bir cinayet işlendi inanılır gibi değil. Başakşehirli Martin Skrtel kafaya çıkarken, Nwakaeme'nin formasından olanca gücü ile aşağıya çekiyor. Öbür eli ile de omuzuna basıyor. Hakem bunu gördü, baktı, bir daha baktı. Bunu vücut dilinden anlıyorum, Devam etti.

Peki VAR bunu nasıl çağırıp izletmedi. Arkadaşlar net söylüyorum eğer bu pozisyon hakem tarafından verilmezse, ya da VAR tarafından seyrettirilip verdirilmezse bir organize iş vardır. Tabii bu organizasyonun arkasında kim var bunu bilemem. Peki bu cümlelerden dolayı beni mahkemeye verebilirler.

Savcılara da yargıçlara da bunun hesabını veririm. Futboldan hiç anlamayan 10 savcı 10 yargıç olsun, hatta 5'i kadın, 5'i erkek olsun. Bu pozisyonu izletelim, adalet beni mi suçlu bulur, yoksa hakem ile VAR'ı mı merak ediyorum. Bu artık olur bir rezalet değil. İçimden bazı şeyler yazmak geliyor ama inanın benim bile terbiyem müsait değil.

Arkadaşlar bu işi ya yapın ya da defolup gidin. Çünkü futbolu defolu hale getiriyorsunuz. Yani Trabzon'daki maçta iki takımın da oynadığı futbol aman aman değil ama hakem ve VAR olarak neticeye bu denli tesir edemezsiniz. Buna hakkınız yok. Siz bir kulübün, hangisi olursa olsun hakkını yiyorsunuz. İnanın, adaleti bırakın Allah size çarpar.

.

Anahtar Kelimeler:
MaçLigMedipolYargıç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.