TELEFERİKLER VAATTE KALDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı toplantılarının dördüncü oturumunda, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu'nun projeleri arasında yer alan Sahil- Botanik Park teleferik projesi imar planlarından kaldırıldı. 3 bin metre uzunluğu ve 2 ayrı istasyonu olacağı açıklanan ancak mahkeme tarafından parsel tabanlı durdurulan proje dün tertip edilen oturumda oy birliği ile imar planlarından kaldırıldı. Kararla ilgili konuşan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “zaten yapılmayacaktı isabet olmuş.” dedi. Hatırlanacağı üzere Gümrükçüoğlu’nun 61 projesi içinde yer alan Meydan- Boztepe Teleferik Projesinin de yapılmayacağı açıklanmıştı.

“ZATEN YAPILMAYACAKTI İSABET OLMUŞ”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Meydan- Boztepe teleferik projesinin ardından Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu’nun bir diğer teleferik projesi olan Sahil- Botanik Park Teleferiğinin de kaldırıldığını ve bunun da isabet olduğunu açıkladı. Şahin, “Teleferik yapılacak diye işlemişti onu da yönetim kaldırdı. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, teleferik yapacağım demişti. Plana da işlediler. “Bakın bunu imar planına da işledik, kısa sürede yapacağız” diyerek vatandaşı da kandırdılar. Trabzon için çok gerekli olan bir şey değil. Vatandaşı bu popülist projelerle kandırdılar 10 sene oldu ortada bir şey yok.” diye konuştu.

MEYDAN- BOZTEPE TELEFERİK PROJESİ DE 2018’DE KALDIRILMIŞTI

Dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan- Boztepe arasında yapılması planlanan teleferikle ilgili şunları söylemişti: “Boztepe’ye teleferik vardı. Bütün onayları bitti. Yapılacakken Belediye meclisinde konunun görüşülmesi ve tekrar müracaat edilmesi ile Boztepe ile İskenderpaşa Cami yanına olan mesafenin 500 metre ve 4 dakikalık bir zaman olduğu ve bu nedenle projenin yapılmaması konusunda zaman için de ortak kanaat oluştu. O nedenle yapmadık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.