Yaşananlar Demokrasi Ayıbıdır

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuşulan milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili oluşan gündemi değerlendirdi. Hacısalihoğlu yaşanan gelişmeleri demokrasi ayıbı olarak nitelendirdi. 

AMAÇLARI GÜNDEM YARATMAK

Başkan Hacısalihoğlu, vatana ihanet suçu işleyenlerin dışında milletvekili dokunulmazlıklarının halkın sandıkta verdiği oyla birlikte düşürüleceğini söyledi. Yaşanan gelişmelerin gündemi değiştirmek amacıyla ortaya atıldığını belirterek, “Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına bizim bir itirazımız olmamıştı. Yalnız burada meclise gelecek olan fezlekelere bakmak lazım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na niye fezleke hazırlanmış? 21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı kitapçığından dolayı. İktidarın da terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapının araştırmasına yönelik, toplumu bilgilendirmek amaçlı oluşturulmuş bir kiatpçık hakkında bir partinin Genel Başkanına, Genel Başkan Yardımcısına, milletvekiline ya da herhangi bir vatandaşa soruşturma açılmasını doğru bulmuyorum. Bunların amacı Cumhuriyet Halk Partisini sindirmek ve bastırmak. Yeni bir gündem yaratmak. Genel Başkanımız bu konuda çok net. Savaş yiğide bayramdır diyor bizde onunla aynı görüşteyiz.” dedi.

HODRİ MEYDAN

Geçmişte AK Parti’nin yasakla, yolsuzlukla ve yoksuzlukla mücadele için yola çıktığını ancak şu anda bunları kendi eliyle yaptığını söyleyen Hacısalihoğlu, “Bu yaşananlar bir demokrasi ayıbıdır. Şuanda Cumhurbaşkanı geçmişte yasaklı bir liderdi. Geliyorken AK Parti üç y ile mücadele edeceğiz dedi. Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk. 20 yıl sonra hepsi AK Parti eliyle var. Onların eliyle yasak var, yolsuzluk var, yoksulluk var. Demek ki 20 yıl sonra 20 yıl önceki hale döndü AK Parti. Sadece Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun değil mecliste hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması doğru değil. Dokunulmazlığı onlara vatandaş sandıkta vermiştir. O dokunulmazlığı vatandaş tekrar sandıkta geri almasını bilir. Kişiler kendilerini sandıktan üstün görmemeli. Yalnız tabi ki milletvekili de olsa vatana millet karşı işlenecek bir suç varsa o zaman mecliste bu konu görüşülebilir. CHP Genel Başkanı ile ilgili düşünülen fezleke 21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı kitapçığı. Devlet’in vatan haini olarak gördüğü bir yapı hakkında vatandaşı bilgilendirmek amaçlı hazırlanmış bir kitapçığın ne fezlekesi olur. Burada bir tutarsızlık, gündem değiştirme var. Artık iktidar ülkeyi yönetemediğini kendisi de görüyor. Her hafta bir gündem belirliyor. Geçen hafta 104 amiraldi, ondan önce Montrö’ydü. Bu haftayı da fezlekelerle geçirirler. Her hafta bir suni gündemle karşılaşıyoruz. Biz Genel Başkanımızın yanındayız hodri meydan diyoruz bizde.” sözlerini kullanarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu kaydetti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.