'Trabzon'u renklerini koruyarak geliştiriyoruz'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için söz verdiği projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. “Trabzon’u renklerini koruyarak geliştireceğiz” sloganıyla göreve başlayan Başkan Zorluoğlu, bu doğrultuda projelerini birbiri ardına hayata geçiriyor.

Trabzon’un tarih boyunca önemini koruyan bir şehir olduğunu belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği Trabzon’umuz, tarih boyunca gerek stratejik konumu, gerekse sosyo-ekonomik pozisyonu itibarıyla her dönem önemini korumuş kadim bir şehirdir. Göreve geldiğimiz günden itibaren 18 ilçesi ve 708 mahallesi bulunan Trabzon’u renklerini koruyarak geliştirmek için uğraş veriyoruz. ‘Trabzon’un renkleri’ derken, sadece yaylalarımızın yeşilini, denizimizin ve Trabzonspor’umuzun mavisini ya da bordosunu değil; her yaştan, her meslekten, farklı kültürlerden, her toplumsal kesimden ayrı ayrı değerlerimizi kastediyoruz. Şehrimizde renklerimizin tüm tonlarını açığa çıkarmak, kültür-sanat etkinliklerini çeşitlendirmek ve turizmi 12 aya yaymak için projelerimizi birbiri ardına ortaya koyuyoruz” dedi.

ULAŞILABİLİR BELEDİYE BAŞKANIYIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği çerçeve doğrultusunda ‘Gönül Belediyeciliği’ alanında çok hassas davrandıklarını belirterek, “Bir taraftan büyük yatırımlar ortaya koyarken bir taraftan da insanların gönlüne ve kalbine dokunmak benim için her şeyden önemli. AK Parti belediyeciliğinin mottosu; gönül belediyeciliği. Dolayısıyla ulaşılabilir bir belediye ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak ve sorunları ilk ağızdan öğrenip ona uygun çözüm üretebilmek, benim gönül belediyeciliği tarifim. Bu noktada sadece boş vakitlerimde değil, programımda vakitler ayırarak 18 ilçemizdeki muhtarlarımızla, esnafımızla ve vatandaşımızla sıklıkla bir araya gelmeye, sıkıntılarını ve taleplerini yerinde dinlemeye özel önem veriyorum” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZ GÜNLÜK DEĞİL

Daha yaşanılabilir bir Trabzon için yoğun gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bir hususu her zaman vurguluyorum; Bizim çalışmalarımız, projelerimiz öyle günlük projeler değiller. Ayrıntılı, şehre dokunan, altyapısı ve üstyapısı ile Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. O nedenle bizim projelerimizi şehrimiz birkaç yıl içerisinde daha net görebilecek. Trabzon’da ve ilçelerimizde neredeyse her yere dokunuyoruz. Her yerde projelerimiz filizleniyor. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN PROJE: GANİTA-FAROZ

Trabzonluların merakla beklediği Ganita - Faroz Projesi çalışmalarını değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Ganita - Faroz Projesi, çok önem verdiğimiz vizyon projelerimiz arasında yer alıyor. Projelerimizin içerisinde beni en çok heyecanlandıran çalışma Ganita- Faroz Projesi’dir. Ganita, Trabzon’un çok önemli uğrak yerlerinden biriydi. Uzun zamandır biraz atıl kaldı. Ganita’yı tekrar şehirle buluşturmak, Trabzonluların dinlenebilecekleri, vakit geçirecekleri ve denizle buluşabilecekleri bir alan haline getirmek istiyoruz. Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak projemiz için çalışmalara başladık. 1 yıllık süre içerisinde Ganita’dan Faroz’a kadar çok farklı bir destinasyon ortaya çıkarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız ve amatör balıkçılarımız için iskeleler, çocuklar ve gençler için de interaktif uygulamalar yapacağız. Ganita’dan Faroz’a kadar yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolları, Faroz’dan sonra Beşirli’ye kadar var olan aksla birleşecek. Hedefimiz hemşehrilerimizin Ganita’dan bisiklet, kaykay ve patenle Akyazı Stadı’na kadar gidebilmesi. Proje tamamlandığında sadece Trabzon’un değil bölgenin en güzel sahil düzenlemesi olacak” diye konuştu.

TRABZON TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI PROJESİ

Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi ile Trabzon tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve en kapsamlı altyapı çalışmasını hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Altyapının bütünüyle yenilenme vakti gelmiş, hatta geçmişti. Belediye başkanları yeraltında çalışmayı pek sevmezler. Görünmediği gibi bir de insanların hayatını olumsuz etkilediği için tepki çeker. Ancak biz şehrimiz için bu riski aldık. Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi sadece içme suyu hattı projesi değil, tüm merkez mahallelerinin başta içme suyu olmak üzere kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz ve telekomünikasyon meselelerini büyük oranda çözen çok kapsamlı bir proje. Biz bu projeye ‘beşi bir yerde’ diyoruz. Şehir tarihinin en büyük altyapı projesi olduğunu söylersek asla mübalağa etmiş olmayız. Bu proje açık ara Trabzon tarihinin belediyecilik anlamında en büyük altyapı projesid. İnşallah 2023 yılının ortalarında projeyi tamamladığımızda Trabzon merkezinin ve çevredeki mahallelerin tamamında en az 50 yıl ciddi altyapı yatırımına ihtiyaç kalmayacak” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK

Trabzon halkının uzun yıllardır beklediği yeni otogar için şehre yakışır bir proje hazırladıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda Trabzon’un adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyor. 40 yıl önce yapılan otogarın yenilenmesi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Trabzon için çok önemli bir proje. Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği yeni otogar, son derece modern bir eser olarak şehrimize apayrı bir görünüm kazandıracak” şeklinde konuştu.

MEYDAN’DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKTI

Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nde ortaya çıkan sonucun beğeni kazandığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehrimize çok yakışan güzel bir çalışma oldu. Epey titiz davrandık. Meydan’ın etrafındaki 45 tane yapıyı elden geçirdik, tabela ve görüntü kirliliği bütünüyle ortadan kalktı. Işıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Artık tarihi binalarımız akşamları daha güzel görünecekler. Devamında Uzun Sokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi’nde de cephe sağlıklaştırma çalışması gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

MOLOZ’U BÜTÜNÜYLE DÜZENLİYORUZ

Moloz Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Moloz ve yakın çevresi kentsel tasarım projesi 1-A yapım işimiz var. Yani büyük caminin etrafındaki alanı peyderpey düzenliyoruz. Proje kapsamında; 3 adet fındık büfe, 1 adet satış birimi, 2 adet şoför lokal birimi, Ulaşım A.Ş ve makine ikmal atölyesi, minibüs durakları yapılacak. Bu alanı inşallah 2022 yılının sonunda bütünüyle düzenleyeceğiz. Bu 1’inci etaptı. 2’nci etap için yakında ihaleye çıkacağız. Burada yapılacak Kuyumcu Kent ve Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi ile bu alan vatandaşlarımızın uğrak yeri olacak” dedi.

MARAŞ CADDESİ YIL SONU TRAFİĞE KAPATILIYOR

Trabzon’un en önemli caddelerinden olan Kahramanmaraş Caddesi hakkında da açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Maraş Caddemizi yıl sonu itibarıyla ulaşıma kapatıyoruz. Cumhuriyet Caddesi’nden, Meydan’a kadar olan kısmı bütünüyle yayalaştırıyoruz. Acil durumlar için geçiş ön görüyoruz. Yaza kadar tamamlayıp, turizm sezonu geldiğinde Maraş Caddesi, Uzun Sokak ve Kunduracılar’ı insanlarımızın alışveriş yaptığı açık AVM mantığı ile hayata geçireceğiz” dedi.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.