“YORGO” KAFALAR

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde alçakça bir kutlama yapılmış. Kutlamada haddi aşan, İslam'i değerleri aşağılayan bir gösteri sahnelenmiş. Orada bulunanlarda tık yok. Sadece bir Meclis üyesi sert tepki vermiş. 
O gösterileri izleyince kan beynime sıçradı. Ben bazı sünepe Müslümanlar gibi kimseye yaranmak adına susamam. Değerlerime hakaret eden kirli zihniyete yalakalık da yapamam. 
Olmasaydı “Yorgo” olurdunuz diyen o zihniyetin Yorgo'dan farkı nedir?
Sütçü İmam neyin mücadelesini verdi?
Zihnen işgal edilmiş celladına âşık zihniyetin kalıntıları hala piyasada. 
Aslında Neyzen Tevfik bu zihniyeti güzel anlatıyor; 
“Geldikleri gibi gitmediler!
Kimi itini bıraktı, kimi bitini.
Kimi de PİÇİNİ bıraktı.
Yoksa bu kadar ŞEREFSİZİN
bizden olması mümkün değil!...”
Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Latife Hanımları nereye koyacağız. Cepheye mermi taşıyan hangi kadın dekolte giyiyordu? Onlar bugün yaşasa ve bu etkinlikteki pisliği görse ne derlerdi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dualı Meclis açılışını, hutbe okumasını nereye koyacağız?
Akif’in şiiri geldi aklıma; “Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni.” Bu mısraların üzerine daha ne denebilir ki.
Çarşaf giyince, Türban takınca yobaz, dekolte giyince çağdaşsın. Bu özürlü beyinle nasıl kutuplaşmayalım ki.
Bunlar; Türk'ün dinine, diline, örfüne, geleneğine, özünü düşman. 
Bu ülkede insanların istediği gibi giyinebileceğini hâla anlamamış madrabazlar var içimizde.
Dertleri hiçbir zaman kadın yada kadın hakları olmadı/olmayacak da. Olsaydı 28 Şubat yaşanmazdı. Bunların tüm kini İslama ve onun öğretilerinedir. Çan’a dost İslam’a düşman bunlar.
Kutuplaşmadan şikayet edenler, sürekli ağzına dolayanlar yaptığınız nedir? 
Açık giyinmek insanları nasıl ki ahlaksız yapmıyorsa, örtünmek yobaz yapmaz. Anlayın artık bunu. 
Yazımı kutsal kitabımızdan, Ali İmran Suresi 12.ayetle bitiriyorum; “(Resulüm!) İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlûp olacaksınız ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir kalma yeri!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat karagöx 3 yıl önce

Cemil bey ,Bu zihniyetin ürününü Zulüm 1453 de başladı diyen,YPG Ülkesini savunan insanlarolarak adlandırılan,Ayasofya müze olarak kalsaydı denen zihniyetin uzantıları ile paralellik gösteriyor Malasef

Avatar
Bayan Pipo 3 yıl önce

Muhalefetin iktidarı aldığında neler yapabileceğini gösteriyor bize. Muhalefetin kafa yapısı hiç değişmiyor.

banner63

banner105