Emniyet sahada

Trabzon Emniyet Müdürü Aydoğan, Trabzon’da sorunların biriktiğini sahada oldukları mesajını verdi. Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, şehirde halkın huzuru ve güvenliği için yaptığı asayiş uygulamalarıyla oldukça ses getiriyor. Operasyonlara hız veren İl Müdürü Aydoğan, ‘biz sahadayız’ mesajını verdi.

TRABZON’DA NE KADAR CEZA KESİLDİ?

Trabzon’da 2 ayda 100 araca abart egzozdan işlem yapılıp toplamda 133 bin 900 TL ceza verilirken, 220 modifiye araca ise 31 bin 680 TL ceza kesildi. 4 bine yakın aracın ön cam filmi söküldü. 200’e yakın araca cezai işlem uygulandı. Ceza yazılan kişilerin ise sökmemekte direnenler olduğu ifade edildi.

TRABZON’DA SORUNLAR BİRİKTİ

Demokratik haklar çerçevesinde herkesin hukuk kurallarına riayet etmesi gerektiğini, Trabzon’da herkesin rahat ve huzurlu bir uykuya ihtiyacı olduğunu dile getiren İl Müdürü Aydoğan, mücadeleye devam edileceğini şuana kadar sorunların birikmiş olup müdahale etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

HUKUK NEYSE O İŞLİYOR

Pandemi koşullarında verilen cezaların yüklü miktarda olduğu iddialarına kanunlarda yazılan ceza miktarının uygulandığı belirtildi. Abart egzoza verilen bin 339 TL cezanın yanı sıra çekici, park ve muayene ücretinin de araç sahipleri tarafından karşılanması cezasının yer aldığı ifade edildi. Aydoğan,  uygulamaların uluslararası kriterler çerçevesinde gerçekleştirildiğini “Türkiye’de yasak olup Almanya ve İngiltere’de serbest diyemezsiniz. Devlet erkinin olmadığı Suriye ve Irak’ta serbest olabilir.” dedi.

“BİZ SAHADAYIZ”

Trabzon’da asayiş ve narkotik operasyonlarını değerlendiren İl Müdürü Aydoğan, “Alana çıkarsanız görürsünüz. Alana çıkmazsanız bir tane yakalama yapmazsınız. Narkotik kullananlar bağımlıdır. Kendi iradesiyle karar vermez. Satan kazandığı paraya bakar. Sahaya çıkmazsak sahadan haberdar olamayız. Biz sahadayız. Hem narkotik suçlarda hem trafikte hem asayişte hem de özellikle fuhuşta… Kamunun eğitim, sağlık, huzur ve güvenliğini düşünmek zorundayız. Polisin olmadığı yerlerde bu tür suçların yerinin doldurulduğunu görürsünüz. Fuhuş alıp başını giderse, herkes abart egzoz kullanırsa, herkes sokakta belinde silah taşırsa, alkollü araç kullanırsa varlık sebebimiz ne olacak? Vatandaşlarımız, gençlerimiz halkımızın kahir ekseriyetinin huzurunu bozacak eylemlerde bulunmamalı. Kurallara uygun yaşarsak kimse kimseyi üzmez.” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.