Maçka'da Operasyon


 

TRABZON'UN Maçka İlçesi Köprüyanı Mahallesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı teröristler dağ taş aranıyor. Bölgede sık sık operasyon düzenleyen jandarma timleri, yeniden terörist avına çıktı.  Jandarma timleri, Maçka ile Tonya arasında kalan bölgede terk edilmiş yayla evlerine tek tek girerek, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in katillerini arıyor.

Polis Operasyonlara Destek Veriyor

TÜRKİYE, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de gerçekleştirdiği operasyona kilitlenmişken bir operasyon haberi de Trabzon kırsalından geldi. 'Şehit Astsubay Ferhat Gedik 40' operasyonu kapsamında, teröristlerin izini süren jandarma birliklerine İHA'lar destek veriyor. Bölgedeki operasyonlarda kobra olarak bilenen zırhlı araçlar kullanılıyor. Ayrıca operasyonlara polis özel harekat birliklerinin de destek verdiği öğrenildi.

TRABZON'UN Maçka İlçesi Köprüyanı Mahallesinde Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı teröristler dağ taş aranıyor.

MAÇKA'DA OPERASYONBAŞLADI

Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de gerçekleştirdiği operasyonuna odaklanmışken, bir operasyon haberi de Trabzon kırsalından geldi. Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 'Şehit Astsubay Ferhat Gedik 40' operasyonu başlatıldı. 11 Ağustos 2017 tarihinde Eren Bülbün'ün evinden yapılan hırsızlık sonucu ev ve çevresinde inceleme yapan güvenlik güçlerine pusu kuran teröristler ateş açmıştı. Açılan ilk ateş sonucunda Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik şehit düşmüştü. Yaşanan olayın ardından bölgede başlatılan operasyonlara Ankara'dan Trabzon'a gönderilen Jandarma Operasyon Timleri (JOPAR) destek vermişti.

JANDARMA GECE GÜNDÜZ ARIYOR

Bölgede yeniden terörist avına çıkan jandarma timleri, terk edilmiş yayla evlerine tek tek girerek Eren Bülbül ve Ferhatk Gedik'in katillerini arıyor. Maçka ve Tonya arasında kalan bölgede sürdürülen operasyonlara jandarma özel hareket timlerinin yanı sıra Ankara'dan gelen JOPAR timleri de destek veriyor. Karlı bölgede teröristlerin izini arayan jandarma birliklerine İHA'lar destek veriyor. Bölgedeki operasyonlarda kobra olarak bilenen zırhlı araçlar kullanılıyor. Ayrıca operasyonlara polis özel harekat birliklerinin de destek verdiği öğrenildi.                                   

Enis YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
Maçkada Operasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.