Bahçeli, ortak aday gösterilecek illeri açıkladı

Cumhur İttifakı ortaklarından MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimlere ve adaylara dair açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, AK Parti'yle yerel seçimlerde iş birliği görüşmelerinin sürdüğünü belirterek büyükşehir belediyelerinin tamamında anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Türkgün Gazetesi'nden Kadir Yıldız'a konuşan Bahçeli, şunları ifade etti: "31 Mart seçimlerine azimle, inançla ve sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. 81 ilimizin tamamında milletimizin her güzel insanıyla buluştuk, görüştük, konuştuk, hasret giderdik, hedeflerimizi paylaştık, düşüncelerimizi açıkladık, inanç ve irade birliği çatısı kurduk. Ümit ediyorum ki, Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacaktır."

"Cumhuriyet’in yeni yüzyılında tam beş yıldır mahalli idarelere düşen zillet gölgesini kaldırmak amacıyla insanüstü bir gayretle çalışıyor, çabalıyor ve hazırlık yapıyoruz" diyen Bahçeli, "AK Parti’yle karşılıklı anlayış, hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı temas ve diyaloglarımız Türkiye’nin önünü açacak. Hemen hemen mutabakat sağlamış durumdayız. Aramızda hiçbir ihtilaf yok. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

MHP ve AK Parti'nin kurduğu komisyonun çalışmalarında sona geldiğini aktaran Bahçeli, "Cumhur İttifakı olarak başarıya inanıyor, milletimize güveniyoruz. Kanaatim odur ki, belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa süre içinde yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Hangi illerde mutabakat sağlandığının sorulması üzerine Bahçeli, "Zamanı geldiğinde hepsini öğreneceksiniz. Hele bir netleşsin, sonra açıklarız. Ama şunu ifade edeyim ki, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak" yanıtını verdi.

BÜYÜKŞEHİRLER

Büyükşehir statüsüne sahip 30 il bulunuyor. Büyükşehir belediyeleri şu şekilde:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van.

Anahtar Kelimeler:
MHPDevlet BahçeliAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.