Gerekirse ruhsatlarını iptal ederim

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, gelen şikâyetler ve yapılan tespitler üzerine Çamlıca Mahallesinde bulunan kömür deposu ve beton santralinde denetimlerde bulundu. Başkan Bıyık, “Gerekirse ruhsatlarını iptal etmeye kadar giderim” dedi.Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, gelen şikâyetler ve yapılan tespitler üzerine Çamlıca Mahallesinde bulunan kömür deposu ve beton santralinde denetimlerde bulundu. Başkan Bıyık, “Gidip, yerinde incelemelerde bulunduk. Özellikle kömür deposunda çevreye duyarlılık noktasında eksikliklerini tespit ettik. Eksikliklerini yazılı olarak bildireceğiz. Gerekirse ruhsatlarını iptal etmeye kadar giderim”. Diyerek; çevre konusunda asla taviz vermeyeceklerini ve denetimlerin devam edeceğini dile getirdi.

KÖMÜR DEPOSU VE BETON SANTRALİNE YAZILI UYARI YAPILACAK

Çamlıca Mahallesinde bulunan kömür deposu ve beton santralinde denetimlerde bulunan Başkan Bıyık, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Bıyık, “Kömür deposu ve beton santralinin, dereye kirletmemeleri noktasında onlara çok büyük baskımız var. Ancak zaman zaman vatandaşın görmediği zamanlarda oradaki pisliklerini dereye akıttıklarına dair tespitlerimiz oldu. Fotoğraflı ihbarlar oldu. Bunu üzerine yazılı ihbarlarda bulunduk.  Kurallara uyduklarına dair beyanda bulundular. Bizde gidip, yerinde inceledik. Suyu nerede arındırıyorlar? Arıtma cihazları var mı? Dinlendirmeleri var mı? Diye. Olmadığını da tespit ettik. Özellikle kömür deposunda çevreye duyarlılık noktasında eksikliklerini tespit ettik. Eksikliklerini yazılı olarak bildireceğiz. Giderecekler inşallah.” diye, konuştu.

“GEREKİRSE RUHSATLARINI İPTAL ETMEYE KADAR GİDERİM”

Çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi noktasında hassasiyetlerini dile getiren Başkan Bıyık,  gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını istediklerini belirtti. Başkan Bıyık, “Gerekirse ruhsatlarını iptal etmeye kadar giderim. Günde yüzlerce tır iş yapıyorlar. Ama bir tane arıtma cihazı kurmamışlar.” diyerek, çevre konusunda asla taviz vermeyeceklerini ve denetimlerin devam edeceğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.