İki şirketin sermayesi 15 Milyon arttı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, dün “Olağanüstü Gündem Maddesi”yle toplandı. Büyükşehir Belediyesi, TRABRİTAŞ ve bu yıl kurulan TULAŞ şirketlerinde sermaye artışına gitti. TRABRİTAŞ’ın 8,5 Milyon TL olan sermayesi 13,5 Milyona, TULAŞ 1 Milyon TL olan sermayesi 11 Milyon TL’ye çıkarıldığı ifade edildi.Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün olağanüstü gündemle toplandı. Koronavirüs nedeniyle belediyelerin meclis toplantıları iptal edilmiş sadece olağanüstü toplanmalarına izin verilmişti. TRABİTAŞ A.Ş.’nin sermaye artırımı, TULAŞ A.Ş’nin sermaye artırımı, belediyenin piyasa ve yatırım ödemeleri için borçlanma talebi, TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün kredi talebi gibi genelde sermaye artırımı ve kredi talepleri müzakere edildi.

KİRA VE İŞGAL BEDELİ 3 AY FAİZSİZ ERTELENDİ

Söz alan AK Parti Grup Başkanı Erhan Nadir, “Olağanüstü toplantıyı yapmamızın sebebi, belediyenin işleyişi açısından alınması gereken kararlar doğrultusunda yapılan bir toplantıdır.  En hızlı şekilde halletme yoluna gitmemiz lazım diye düşünüyorum.  Salı günü grup başkanları ile yaptığımız telekonferans sayesinde hem gündem maddelerini hem içeriklerini beraber tartıştık. Gündem maddelerinin içeriğini belirten yazıyı arkadaşlarımıza ilettik. Bu toplantının hızlı bitmesi için önerim, gündem maddelerini okuyup, oylamak üzerinedir. Takdir meclisindir.” dedi. “Belediyenin kiracı ve işgalcilerinden, kira ve işgal bedeli alınmaması ve alacakların ertelenmesi” maddesi müzakere edildi. 19.03.2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin herhangi bir gecikme bedeli alınmadan tahsil edilmesi gereken kısımların 3 ay ertelenmesine karar verildi

UZUNGÖL’E 12 MİLYON TL BÜTÇE

Uzungöl ile ilgili rekreasyon çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2 milyon TL Trabzon’a gönderdiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu 2 Milyon TL ile birinci kısma başlıyoruz. Ayrıca 10 milyon TL’lik ikinci bir proje var. Bunun da 6 milyon TL’sini İller Bankası hibe olarak bize veriyor. 4 Milyon TL’sini de kredi alarak alıyoruz. Uzungöl’de yenileme çerçevesinde kullanılacak.” dedi. Öte yandan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş kredi talebi ile ilgili yetki verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.