İYİ Parti ve İmamoğlu anlaştı!

Samimi Haber yerel seçimlere ilişkin çok önemli bir kulis bilgisine ulaştı. İşte İmamoğlu ile İYİ Partililer arasındaki toplantı...31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere dair ittifak ve aday tartışmaları sürerken Samimi Haber ekibine gündemi sarsacak bir kulis bilgisi ulaştı.Kulis bilgisine göre İYİ Partililer ile CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'da bir ofiste bir araya geldi.Bu toplantıda yerel seçim pazarlığı yapıldı. Bu pazarlıkta, İYİ Parti ve İmamoğlu 5 ilçenin İYİ Parti'ye verilmesi için anlaştı. İYİ Partinin tek başına aday göstereceği ilçeler Kartal, Beşiktaş, Silivri, Üsküdar, Bakırköy olarak belirlendi.Daha önceki kulis bilgilerine göre Akşener'in İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ters düştüğü öne sürülmüştü. En son Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de Akşener'in İmamoğlu'nu hedef aldığını belirten "Belli ki abla kardeş arasına kara kedi girmiş" şeklinde bir köşe yazısı yazmıştı.

Bu arada Akşener de geçtiğimiz gün Meclis grubundaki konuşmasında büyükşehir belediyelerinin sorunlarından bahsetmiş ara başlık olarak belediyelerin ulaşım sorunlarını dile getirmişti ve "Bir başarıdan söz etmek mümkün değil" demişti.Köşe yazarları ve politikacılar, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'ı hedefe koyduğunu iddia etmişti.Gelen bu kulis bilgisi ise Akşener'in çatışmayı bırakıp pazarlığa oturduğunu gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.