LİSTEDE DİKKAT ÇEKENLER

Yeni Belediye Meclisi listesinde genç isimler dikkat çekti

31 Mart seçimleri sonrası oluşacak Belediye Meclisi için partiler adaylarını belirledi. AK Parti’den 23, MHP’den 3, CHP’den 5, İYİ Parti’den 1 mevcut ismin silindiği yeni meclis, ağırlıklı gençlerden oluşacak. Cumhur İttifakı’nın listesinde mevcut 25 AK Partili Meclis Üyesi’nden 14, MHP’li 4 Meclis Üyesi’nden de 3’ü liste dışı kaldı. Millet İttifakı listesinde ise mevcut 5 CHP’li üyenin hepsinin, İYİ Parti’de ise 3 üyeden sadece Ali Sağır’ın liste dışı kaldığı görüldü.

AĞIR TOPLAR ARTIK YOK

En büyük değişimin yaşandığı AK Parti listelerinde ise tam bir gençleşme hareketi gerçekleştirildi. Geçen 2 dönemin önemli isimlerinden, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı listede yer almazken, Ortahisar ekibi de neredeyse tamamen gitti. Başkan Genç’in yardımcıları Abdullah Uraloğlu, Firar Bayrak ve Kemal Çoban da listede yok.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞTÜ

Ortahisar Belediye Meclisi listesinde, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi kontenjandan yer alırken, Büyükşehir Aday Adayı Mustafa Yaylalı, Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu, Meclis Üyesi Ufuk Hoş, Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Behlül Karakaş, Şener Kibar gibi genç isimlere yer verildiği dikkatlerden kaçmadı.
 

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiChpSeçim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.