REVİ'NİN YERİNE KİM GELİYOR?

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NDA İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti’de Suriye’nin kuzeyine operasyon nedeniyle kongre konuşmaları ikinci sıraya düştü. Partinin başarılı sürecin ardından yeniden kongre sürecine dönmesi bekleniyor. Öte yandan Trabzon’da siyasi çevrelerde AK Parti’den yeni dönemde kimin başkan olacağı konusu konuşulmaya devam ediyor. Mevcut İl Başkanı Haydar Revi, muhtemelen bir üst noktada koordinatör olarak görev alacak. Revi’nin bundan sonraki beklentisi vefa. Bize göre bu vefa yerine ulaşacak. İl başkanlığı için öne çıkan iki isim var. Hasan Dilekoğlu ve Selahattin Çebi. Her ikisi de hem teşkilat hem bürokrasi deneyimine sahip. Her ikisi de en güçlü iki aday olarak gösteriliyor. İl başkanı adayı bize göre bu dönem daha çok tabanın beklentisine göre belirlenecek. Özellikle sivil toplum örgütlerinin bakışları bu kez ciddi bir biçimde önemsenecek.

***

DOĞAL GAZDA BAŞKAN GENÇ’İN ARTIK İNİSİYATİF ALMASI BEKLENİYOR

Trabzon’un doğal gaz beklentisi 10 yılı aştı. Doğal gaz sözleşmesini eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu 2008 yılında imzalamıştı. O dönemde 2013 yılında bitecekti. Yeni Başkan Orhan F. Gümrükçüoğlu geldi. 2 yıl opsiyonla 2015’e uzattı yani Trabzon’da doğal gazın 2015 yılında her yere ulaşacağı sözünü verdi. Başkan Gümrükçüoğlu 2014 yılında 2. kez seçildiğinde tarihi yine revize etti. Bu kez ‘Son tarih 2018.’ dedi. Gümrükçüoğlu gitti yerine Murat Zorluoğlu seçildi. Zorluoğlu henüz doğal gaz olayını gündemine almadı. Ancak doğal gaz daha Ortahisar’da bile tamamlanmadı. Gümrükçüoğlu, doğal gaz konusunda en başından beri inisiyatif almak isteyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in karşısına dikildi. Evin önüne doğal gaz gitmiş olmasına rağmen bağlantı yapmayan vatandaşların uyarılması konusunda Genç hep yalnız kaldı. Şimdi şu tabloya bakalım. Ortahisar’da 134 bin konut bulunuyor. 120 bin doğal gaz kutusu işlem gördü. Yani yüzde 90’a ulaşıldı. Ancak 120 bin kutuya karşın bağlantı sayısı 81 binde kaldı. Yani yüzde 65… Başkan Genç doğal gaz firması yetkilisiyle pazartesi bir toplantı yapıyor. Kutu gitmesine rağmen doğal gaz bağlanmayan yerler belirlenecek. Bunlardan biri de Uzunsokak. Genç’in bu görüşmede inisiyatif alması bekleniyor.

***

VALİ USTAOĞLU DA ORAYI TERCİH EDİYOR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, dün sokağa indi. İlk olarak Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı) Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeyinde icra ettiği Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek amacıyla düzenlenen ‘Mehmetçikle el ele’ programına katılan Vali Ustaoğlu, program sonrasında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu ziyaret etti. Burayı ziyaret ederek, hem kadınların eğitim ve üretim faaliyetlerini hem de engelli çocukların zanaat icralarını yerinde görmek istediğini belirten Vali Ustaoğlu, giymiş olduğu ayakkabılarını da Halk Eğitim Merkezinden aldığını kaydetti. Vali Ustaoğlu, “Ben de burada yavrularımızın ürettiği ayakkabılardan sipariş verdim ve bizzat kullanıyorum.” dedi.

***

İYİ PARTİ’DEN 2. YIL KUTLAMA DAVETİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı, Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin 2. yıl dönümünü Trabzon’da özel bir etkinlikle kutlayacak. Zorlu Grand Otel'de bugün yapılacak etkinlik saat 17.00’de başlayacak. ‘Geleceğin Türkiye'si için yürümeye devam ediyoruz’ sloganıyla yola çıkan İl Başkanlığı, davete ilişkin bir mesaj paylaşarak herkesi kutlama programına davet etti. Mesajda, “İYİ Parti olarak iki yıl önce büyük bir umut, vatan aşkı ve cesaretle çıktığımız yolda; ülkemize olan bağlılığımız, kararlılığımız ve milletimizin gösterdiği teveccüh ile 'Geleceğin Türkiye'si için yürümeye devam ediyoruz. Bu onurlu yolculuğun 2. yılını kutlamak için 26 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de Zorlu Grand Otel'de gerçekleştireceğimiz programda sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.” ifadeleri yer aldı.

***

GAZETECİLER CEMİYETİ EMNİYETTE

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'i makamında ziyaret etti. TGC Başkanı Ersen Küçük, Başkan Yardımcıları Hakan Yoloğlu,  Ahmet Kamburoğlu, Genel Sekreter Ayşegül Özdoğan Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Fatih Turan, Mali Sayman Fatih Doğan Emniyet Müdürü Metin Alper’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Müdür Alper, basının toplumun haber alma hakkını yerine getirirken, son derece önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. TGC Başkanı Küçük ise Trabzon’da yaşanan huzur ve güven ortamının sağlanması noktasında çaba gösteren tüm teşkilata teşekkür ederek Alper’e yeni görevinde başarılar diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.