SIRF OY UĞRUNA!

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın oyununa giden CHP’li üst düzey yöneticilerinin eşlerini sert bir dille eleştirdi. Özyanık, “CHP’nin en üst düzey yetkililerinin eşlerinin son derece siyasi bir anlam ihtiva eden ‘tiyatro’ programına katılmasını ‘tiyatro izlendi’ denerek normalleştirmesini hayretle karşılıyorum. Bir kişinin yanında sırf ‘oy’ uğruna durmak neye hizmet ediyor hiç düşündünüz mü? Yok öyle çifte standart, İktidara gelince tu kaka, HDP barış meleği masalları.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu beraberce izlemelerine tepkiler sürüyor. Bir tepkide İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık’tan geldi.

“NORMALLEŞTİRİLMESİNİ HAYRETLE KARŞILIYORUM”

Özyanık, “CHP’nin en üst düzey yetkililerinin eşlerinin son derece siyasi bir anlam ihtiva eden ‘tiyatro’ programına katılmasını; davete icabet üzerine gidildi, masumane bir katılım, sadece tiyatro izlendi denerek normalleştirmesini hayretle karşılıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki, ne var yani bir siyasi partinin yetkililerin eşleri ile başka bir ‘siyasi parti’nin yetkililerinin eşleri bir ‘siyasetçinin’ tiyatrosunu izlemesinler mi? Bu partiye oy verenlerin hepsine de mi o gözle bakacağız? İşte o zaman da yan yana gelinen sözüm ona o ‘siyasetçi’nin şeceresine bakacağız.” dedi.

“SIRF OY UĞRUNA YANINDA DURMAK”

Selahattin Demirtaş’ın geçmişteki açıklamalarını hatırlatan Başkan Özyanık, “Bizim şüpheyle bakmamız gereken bir kişinin yanında sırf ‘oy’ uğruna durmak neye hizmet ediyor hiç düşündünüz mü? Tıpkı Ak Parti’nin o meşhur çözülüm-açılım sürecinde yaptığı gibi teröristle ve terör yandaşları ile yan yana durarak Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını korumuş, onların gönlünü kazanmış olmazsınız. Tam tersi onları teröristlere ve terör yandaşlarına daha çok bağlamış olursunuz.” ifadelerine yer verdi.

“DEMİRTAŞ’IN HATALARINI NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ?”

Aynı konuda iktidarın geçmişte eleştirildiğini hatırlatan Başkan Özyanık, “Demirtaş’ın hatalarını neden görmüyorsunuz veya görmek istemiyorsunuz. Çok geçmişe değil ülkeyi bataklığa sürükleyen çözüm (çözülüm) sürecinde ortak oldukları döneme bakınız. Yok öyle çifte standart, İktidara gelince tu kaka, HDP barış meleği masalları... Bunların ortak olduğu o saçılım döneminde 793 vatan evladı şehit düştü bu ülkede ne çabuk unutuldu bunlar.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU’NA BUNUN İÇİN OY VERMEDİK

Özyanık, “Velhasıl Kürt kökenli vatandaşlarımız da ben de benim gibi düşünenler de Sayın Ekrem İmamoğlu’na oy verdik çünkü hakkı, hukuku, adaleti getireceğine, yalanı, talanı, dolanı bitireceğine inancımız olduğu içindi. Bu inancımızı ısrarla hala korumak istiyoruz. Ama bu ülkenin kurucu değerlerine taban tabana zıt ayrılıkçı, terör sempatizanı olduğunu açıkça ifade eden kişileri normalleştirmesi için asla değil.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.