SİYASET KAZANI KAYNIYOR

ARSİN MHP İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ SEÇİM STRATEJİSİ

MHP Arsin Belediye Başkan Adayı Ramis Sunguroğlu sevgisi ve derin hoşgörüyle tanıdığımız bir isim. Davetine icabet ederek dün basın toplantısına katıldık. Sunguroğlu seçimi kazanacağına tam inanmış. Ancak Sunguroğlu’ndan daha fazla inanan bir isim var. Arsin MHP İlçe Başkanı Sayın Orhan Sarı… Orhan Bey’le Arsin’de seçimi konuştuk.  Seçime bir gün öncesinden hazırlandıklarını belirten Sarı, hoşgörü içinde insanlara sevgiyle yaklaşıp, Arsin’e neler kazandıracaklarını anlatacaklarını söyledi. Bu çerçevede Ramis Bey’le birlikte genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek bazı projeler için söz ve onay alacaklarını kaydetti.

Ramis Bey’e ilginç bir soru sorduk. “Seçim broşürüne Tayyip Beyle Devlet Beyi beraber koyabilir misiniz?” diye sorduk. İlçe Başkanı Orhan Sarı, “Neden olmasın, Sayın Genel Başkanımız ile de görüşüp, onay alarak Tayyip Bey’in bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı koyabiliriz. Sonuçta bizimde Cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımıza, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz de oy verdik” dedi. Bu sözler Cumhur İttifakının tabanda hangi aşamaya ulaştığını göstermesi bakımından önemliydi.

****

AKÇAABAT DOLMUŞLARININ  GÜZERGÂHIYLA İLGİLİ BİR  VATANDAŞTAN YORUM

Geçtiğimiz günlerde “Güzergâh tartışması” başlıklı bir haber yayımlandı. Habere göre Beşirli Mahallesi’nin Akyazı tüneline yakın bölümünde oturan bazı vatandaşlar, Akçaabat’a gitmek için sahil yoluna kadar yürümek zorunda kaldıklarını belirterek “Akçaabat dolmuşları tünelden geçsin” talebinde bulunmuşlardı. Akçaabatlı dolmuşçular da tünel giriş ve çıkışında yolcu indirmek/bindirmek için alan olmadığını ev güzergâhlarının sahil olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Hüseyin Altıntaş isimli bir vatandaştan yorum geldi. Altıntaş şunları kaydetti: “Bu tünelin trafiğe açılmasından beri Akçaabat’a gelmek gitmek zorlaştı. Yolcular viyadükte beygir gibi dolandırılıyor. Derecik yolcuları mağdur oluyor deniyor. Tünelin açılışından şu ana kadar yaptığım yolculuklarda o kavşakta bir kişi indi zaman kaybı oluyor. Trabzon’a gezmeye gitmiyor insanlar İşe gidiyorlar okula gidiyorlar hastaneye gidiyorlar. 25 dakikalık yolculuk 35 dakikanın üzerine çıkıyor. Tünel yolu takip edilmeli sahilden gidecekler gideceklerini şoföre söylerler bu şekilde bu çözülür. Trabzon’dan çıkışta sahilden gidiyoruz diye söyleniyor ve alınan cevaba göre Beşirli yolu tercih edilmiyor. Yetkililer bunu çözüme kavuştursunlar. Vatandaşı dolandırmasınlar.”

****

İŞADAMI ATİLLA ATAMAN SİYASET YAPMAMA KARARINI BOZDU

AK Parti’de belediye meclis üyelikleri için müracaatlar devam ediyor. Dün Şalpazarı’ndan sürpriz bir müracaat geldi. İşadamı Atilla Ataman, siyasetten uzak durma kararını bozarak AK Parti’den Belediye Meclis üyeliği için başvuru yaptı. Trabzonun sevilen siması, iş adamı, konsolos ve eski siyasetçi Atilla Ataman’ın listelerde yer almasına ve seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

****

DERNEKPAZARI’NDA YAPILAN YENİ ANKET NASIL YORUMLANDI?

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde dün İstanbul merkezli bir anket firması tarafından anket yapıldı. Dernekpazarı’nda vatandaşlar çay ocaklarında, esnaf da kendi arasında anketi yorumladı. Bizler de sokağın sesine kulak misafiri olduk. Bazı vatandaşlar, “AK Partinin adayı bizim gözümüzde, Zeki Avni Usta. Hem yerel anketlerde hem de lusal anketlerde Zeki Avni Usta önde çıkıyor. Hâlâ anketlerden ne çıkartmaya çalışıyorlar?” diye sordular. Görünen o ki AK Parti Genel Merkezinin, Dernekpazarı Belediye Başkan Adaylığı noktasında kafası biraz karışık. Anketlerle kendine yol bulmaya çalışıyor.

****

ÖĞRETMENDEN ÇOK KAMYON ŞOFÖRÜNE BENZİYOR

Okullarda öğretmenlere kılık kıyafet serbestliği getirilmesini sert ifadelerle eleştiren İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan “Okullarda birçok öğretmen hatta müdür öğretmenden daha çok kamyon şoförüne benziyor. Tam bir rezalet yaşanıyor” dedi. Okullarda öğretmenlere getirilen serbest kıyafet uygulamasını eleştiren Başkan Erkan “Okullarımızın hali ne olacak? Öğretmenlere kılık kıyafet serbestliği getirildi. Okullarda birçok öğretmen hatta müdür öğretmenden daha çok kamyon şoförüne benziyor. Tam bir rezalet yaşanıyor. Öğretmen takım elbiseli, kravatlı günlük sakal tıraşını olmuş bir vaziyette olmalıdır. Öğretmen öğrenciye giyimiyle, kuşamıyla ve hareketleriyle örnek olmalı. Öğretmen saygın olmalı.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAk PartiSiyaset
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.