Uzungöl’de kısmi yıkım

Trabzon Uzungöl’de, yıkım kararı ile ilgili gelinen son nokta hakkında bina sahiplerini bilgilendirmek amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planına göre 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini ifade etti.  Trabzon’un Çaykara ilçesinde, Uzungöl’deki yıkım kararı ile ilgili gelinen son nokta hakkında bina sahiplerini bilgilendirmek amacıyla toplantı yapıldı. Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem başkanlığında yapılan toplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile ilgili mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

MEVCUT BİNALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Karadeniz turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl’de yeni imar planının çıktığını ve imar planı çerçevesinde mevcut binaların değerlendirildiğini söyledi. Kaymakam Çiğdem, daha önce yıkım kararı verilen ve yeni imar planına uygun olan 6 binanın yıkımının gerçekleşmeyeceğini 17 binanın ise yeni imar planına göre kısmi olarak 1 ya da 2 katında kısmi yıkım gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

UYGUN OLMAYAN İNŞAATLAR YIKILMAK ZORUNDA

Uzungöl’ün turizmde bir dünya markası olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Uğur Korkmaz, Uzungöl´de yeni imar planına uygun olmayan inşaatların yıkılmak zorunda olduğununı söyledi. Uzungöl insanının en önemli talebinin yıkım kararı alınan mevcut binaların yeni imar planına göre değerlendirilmesi olduğunu anımsatan Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yıkım kararı alınan tüm binaları yeniden değerlendirdiğini ve yeni imar planına göre kurtarılabilecek olan binaların kurtarıldığını sözlerine ekledi. Toplantıda söz alarak alınan yıkım kararı ile ilgili sıkıntılarını dile getiren Uzungöl halkı, alınan kararın son derece yanlış olduğunu ve bu karardan tamamen vazgeçilmesi gerektiğini savundular.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.