BU RAPORLARI REİS GÖRDÜ MÜ?

1-BU RAPORLARI REİS GÖRDÜ MÜ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu için hazırlanan rapor Ankara’da partinin en süt düzey yöneticilerinden birine teslim edilmişti. AK Parti Trabzon İl Teşkilatı’nın hazırladığı ve Ankara’ya gönderdiği o raporlar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki tarafından sümenaltı edildiği iddia ediliyor. Ankara kulislerinde iki yakın (Özhaseki- Zorluoğlu) dostun birbirini koruyarak, Trabzon dosyasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aksettirmediği iddia ediliyor.  

Tabi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını Mansur Yavaş’a kaptıran Mehmet Özhaseki’nin bu tavrı akıllara birçok soruyu beraberinde getiriyor. Ankara’da yanıltıcı anketlerle kendini önde gösterip, seçim kaybeden Özhaseki, Trabzon’a da anketlerde hiç çıkmayan adayı yolladı. Bu anlayışla önümüzdeki dönem kayıp sırası galiba Trabzon’a gelecek.

İşte o sorulardan bazıları:

Dosyadaki iddiaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görmesini kim neden istemiyor?

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan o dosyayı incelerse, yapacaklarından mı korkuluyor?

Hem oğlu Bilal’e hakaret eden hem de FETÖ paylaşımları yaptığı (sonradan sildirildi) iddia edilen bir kişinin daire başkanlığına getirildiğini öğrenirse,  nasıl bir çıkış yapar?

Murat Zorluoğlu’nun oğlunun parti yöneticilerine ‘Belediyeye giremezsiniz’ şeklinde tehdit ettiği iddialarını dosyada okursa, nasıl bir tavır takınır?

28 Şubat mağdurlarının hakarete uğradığını, görevden alındığını ve partiyle ilgisi olmayanların bu görevlere getirildiğini görürse, kimlerin kafasını koparır.

Ne dersiniz Sayın Özhaseki…

2-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YOKSA, BERAT ALBAYRAK VAR

Birileri bu raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan saklıyorsa, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayarak’ı unutuyor, demektir. Yaşanalar Şehrin gözbebeği bakanlarından biri olan Sayın Albayarak’a anlatıldı.  Sayın Albayrak Trabzon’a ilgisiz değil.  Hiçbir şey almadığı Trabzon’a çok şeyler verdiğini bildiğimiz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu raporların gereğini elbet bir gün yapacaktır.

3-AK PARTİLİ GÜNNAR, VALİ USTAOĞLU’NDAN BUNU NASIL İSTER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mücadele yerelde nasıl sekteye uğratıldığı her geçen gün ortaya çıkıyor. Koltuk ve makam sevdasına kapılanlar, vatandaşı küçük görenler gün geçmiyor ki, gün yüzüne çıkmasın. Süreç AK Parti’nin kadrolarının önemli ölçüde değişmesi gerektiğini gösteriyor. Bunun son örneği geçen hafta Trabzon’da yaşandı. Polise kimlik göstermekten imtina edenlerin derdinin AK Parti olmadığını biz biliyoruz ama vatandaşın da bilmesini istiyoruz. O nedenle geçen hafta milletvekillerinin de katıldığı pandemi toplantısının ardından yaşananları sizlere aktarıyoruz. Ortahisar Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının ardından Vali Ustaoğlu, toplantıya katılanlarla birlikte kısa süre bir sohbete tutuşur. Bu sırada ortaya çıkan AK Partili Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, bir şikayeti olduğunu dile getirir. Günnar, “Sayın Valim, şu polislere söyleyelim. Milletvekili olduğumuzu söylediğimiz halde bize kimlik soruyorlar. Artık bizi tanısınlar” der. Vali suskun, yanındaki vekiller şaşkın. Hepsi birbirine bakar, Sayın Vali sorunu çözeceğiz şeklinde başını eğer. Polise kimlik göstermekten sıkılan sayın Günnar’ın vekilliği bittiği gün acaba ne yapacak? O zaman kimi bulup böyle dert yanacak? Şimdi asıl sıkıntıyı Sayın Vali İsmail Ustaoğlu yaşıyor. Ne yapsın sayın valim, vekillerin fotoğraflarını polislere mi dağıtsın, sonra da bunları tanıyın, gelince kimlik sormayın, geçin mi desin. Ne yapsın? AK Parti kadroları bakın ne hale geldi?  

4-Ah ASIM Ah…

Hiç değişmeyeceksin, Asım… Olaylara hep duygusal bakıyorsun… Senden bahsedilince, hep aklıma Türkay Tüdeş geliyor. Hani öğretim üyelerinden hediye rolex saat aldığını yazacağımı öğrenip, ‘Ben saat almam’ diye haber yaptığın günler geliyor aklıma… Seversin bu ön kesmeleri… Ah Asım ah…

Bir yazı yazmışsın… Ramazan ayında olduğumuzu hatırlatarak iftira ve dedikodudan uzak durmamız gerektiğini anlatmışsın.… Demek ki, Ramazan ayı dışında dedikodu yapmak, iftira atmak serbest, ole mi?

Sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu köşende övgüler dizmişsin… Takdir edip, sözcülüğe soyunmuşsun. Zorluoğlu’nun vaatlerini hayata geçirdiğini yazıyorsun ama sıralayamıyorsun.  Birde sıkılmadan şu cümleye yer veriyorsun. “Başkan Zorluoğlu ile önümüzdeki dönemde Trabzon’u güzel günlerin beklediğini belirtmekte fayda var”.

Şimdi sormak lazım bir yıl geçti, ne oldu. Bak Asım aylar geçiyor, Trabzon kaybediyor. Ordu’ya bak Giresun’a bak. Git Samsun’a bak. Dön geri bak kaç yıl kaybettik. Sonra bunları yaz. Ama senin bu yazılarının altında duygusallık olduğunu ben biliyorum. Nereye kadar bu duygusallık?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Durmak yok yola devam sözünü’ başkana atfederek, sayfana taşıyorsun ama yazında AKP demekten geri kalmıyorsun. Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu Asım. Sen eğer gerçekten Murat Zorluoğlu’na inansaydın, yazılarında saygı duyup AKP diye başlamazdın. Zerre kadar saygı duymadığın partinin başkanına övgüler diziyorsun. Neden acaba? Sayın Başkan Zorluoğlu ise zaten AK Parti diye bir derdi olmadığı için bunları hiç mi hiç kafasına takmıyor. Ah Asım ah, elektrik doğalgaz nedeniyle gelen şikayetleri yazıyorsun da, suyu niye yazmıyorsun. Yoksa su ile ilgili bir şikayet gelmiyor mu?

5-BAK ALTUĞ KÜÇÜK, RIZKI VEREN ALLAH’TIR…

Geçen hafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde sürgün üstüne sürgün yiyen Altuğ Küçük’ü kaleme almıştım. Başkanın eşine kına gecesi otel odasını ayarlamakta geç kalınca, haksız yere ilk sürgünü nasıl yediğini, görevlendirildiği daire başkanına tespih getirince, ikinci sürgüne nasıl maruz kaldığını anlatmıştım. Aslında Altuğ’a yapılanların karşısında olduğuma yer vermiştim.  Ama bizim Altuğ bunları anlamamış, ya da işsiz kalacağını düşünerek, sosyal medya hesabından bana gider yapmış ve sorun olmadığını yazmış. Bende kendisine rızkı veren Allah’ın olduğunu hatırlatır, başkan vekilinin odasından neden kovulduğunu yazmadığımı şükretmesini söylemek isterim.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.