VERİN ŞU MAZBATAYI!

CHP TÜM OYLARIN SAYILMASINI TALEP ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Çarşıbaşı'nda seçimin galibi Cumhur İttfakı adayı MHP'li Ahmet Keleş'e yönelik ittirazları bitmek bilmiyor.  Elektrik Elektonik Mühendisi Ahmet Keleş 3451 oy alırken, en yakın rakibi İnşaat Mühendisi Haydar Çoban ise 3433 oy aldı. Bunun üzerine CHP seçime itirazda bulunarak, tüm oyların yeniden sayılmasını talep etti. Vakfıkebir İlçe Seçim kurulu CHP'nin talebini kısmen kabul etti ve geçersiz oyların sayılmasına hükmetti. 

MHP'li AHMET KELEŞ'İN OYLARI YÜKSELDİ

Vakfıkebir İlçe Seçim Kurulu geçersiz olan 917 oyu yeniden saydı. Sayımın ardından 18 olan fark 25'e çıktı. Ahmet Keleş'in oyları 3463'e,  Haydar Çoban'ın oyları ise 3439'a yükseldi.Vakfıkebir İlçe Seçim Kurulu'nun kararını kabul etmeyen CHP,  bu sefer İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İtirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu, CHP'nin  tüm oyların sayılması talebini reddetti. Bunun üzerine CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.YSK'nın Ahmet Keleş'e mazbatasını vermesi bekleniyor.

ESKİ BAŞKANDAN GÖREVİ DEVRELACAK

Görevi önümüzde hafta başında Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu'ndan devralacağı ileri sürülen Ahmet Keleş, CHP'nin işi yokuşa sürmek için tüm yolları denediğini belirterek,"Seçimim galibi bellidir. Maalesef CHP seçimi kaybettiğini kabullenmek istemiyor. Halkın iradesine karşı çıkıyır. Ama bir gerçek var ortada. O da 31 Mart yerel seçimlerinde Çarşıbaşı'ndan yine Cumhur İttifakı galip çıkmıştır. Biz artık hizmeti nasıl yapacağımzın planları peşindeyiz" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.