Ortahisar'da Cumhurbaşkanı Erdoğan krizi!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın makam odasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırması sonrasında bugün gerçekleşen Ortahisar Belediye Meclis toplantısı protesto gösterisine sahne oldu. Meclis toplantısında AK Partili üyeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını havaya kaldırarak protestoda bulundu.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclis toplantısın ilki Ramazan Bayramı öncesi yapılmıştı. Ortahisar Belediye Meclisi bugün yapılan ikinci toplantıda yeni dönem için komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. 
Meclis toplantısında bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının Ortahisar Belediye Başkanlık makamından kaldırılması ile ilgili tartışma yaşandı. Komisyon üyelerinin belirlenmesi öncesinde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz, Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün aynı zamanda CHP Genel Başkanı olduğunu hatırlatarak,şunları söyledi:

“3. Cumhurbaşkanımız sayın Celal Bayarın da partili Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı hepimizin bildiği kayıtsız kabul ettiği yönetim tarzı olmuştur. 
Yine aynı demokrasinin halkın iradesine sunduğu referandum seçilen Cumhurbaşkanını, bundan sonra seçildiği partiyle ilişkisi kesmek zorunda olmadığı maddesi yüzde 52 ile tecelli etti. 

Devamında yine 2018 yılında yayınlanan genelgeyle de kurumlarda mevcut Cumhurbaşkanının resminin olması zorunluluğu getirildi. 

Bugüne geldiğimizde 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra halkın iradesiyle Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya, 2017 yılında tecelli eden halkın iradesini yok hükmünde saymış, siyaset bombasını belediyedeki makam odasının tam ortasına atarak,  bugün ki Cumhurbaşkanımızın resmini makamındaki duvarında kaldırtmıştır. 

Şunu ifade etmek isterim. Hakikat satan pazarlar tezgah açmaz. 

Sizi başkanlığa seçen bu halk, yarın bugün size bunu karşınıza koyar. 

Halk bunun hesabını sizlere sorar. Ayrıca yine bilmenizi isteriz ki o resim, Türk vatandaşlarının ve islam coğrafyasının manevi olarak kalbinde…” dedi. 
Kavanoz’un konuşması sırasında AK Partili üyeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını açarak, meclis sıralarında kaldırdı. 

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise, özetle, 
“Ben kendi kişisel hakkımı kullanarak, bu ülkenin kurucusu kurtarıcısı, yaşadığım sürece kendisine minnet duyacağım bu ülkenin çimentosu dediğim Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini gururla arkama astım. İsteyen herkes kendi makam odasına oturduğu yere istediği yere aşabilir. Benim bu konuda kimseye söz söyleme hakkım yok.
Orada yazan yazı vardır. Millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır. Ben inandığım doğru bildiğim arkamda olmasından güç aldığım o büyük insanın fotoğrafını arkama koydum 
Sayın CUmhurbaşkanı seçilmiş Cumhurbaşkanımızdır. Buna hiçbir itirazımız yoktur. Millet iradesine de sonuna kadar saygı duyduğumu da ifade etmek istiyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.