ALİ ÖZTÜRK YAZDI

CHP Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Ramis Uzun, “Görevi kötüye kullanmaktan ve ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanıyor ya… Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi’nden Trabzon Ağır Ceza’ya sevk edilince haberdar olup haber yaptık ya!..

Bir gazetede köşe yazan birisi bize gazetecilik dersi vermeye kalkıştı.

“Yargılama aşamasındaki bir dava haber olmaz” diye… “Bu tür olaylara yer vermek, gazeteciliği ayağa düşürmektir!..” diye. Hoppala… Buyurun bakalım. Gazetelerin hemen her gün yaptığını... Ulusal ve yerel tüm basının yaptığı haberleri… Bir haber gerçeğini ‘Haberi ayağa düşürmek’ olarak yorumlayan kişi, aynı zamanda bir gazetede köşe yazıyor. Köşe yazdığı gazetede yayınlanan aynı çerçevedeki haberleri görmeden!.. Hoşuna gitmeyen habere racon keserek!..

Peki nedir? ‘CHP’li Belediye Başkan adayının Ağır Ceza Mahkemesinde ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmaktan yargılanması haber olmaz’ diyen anlayış devam ediyor…”Amaç bu adayı zayıf göstermek!.. Amacınıza asla ulaşamayacaksınız!..” diyor.

Sevgili Abdulvahap Uludüz… Bizim amacımız habercilik. Bu ve benzeri olayları hangi parti veya şahıs yaparsa yapsın haber yaparız. Gazeteyim diyen her gazete de yapar. Beşikdüzü gibi bir ilçenin belediye başkan adayı Ağır Cezada yargılanıyorsa bu haberdir ve biz haber yaptık. Gerisi bizi ilgilendirmez. Biz toplumu doğru bilgilendirmekle mükellefiz. Zayıf düşenle güçlenen bizi ilgilendirmez. Ne tetikçilikle işimiz olur, ne yağcılıkla… AK Partili şahıs ve yetkililerle ilgili benzer haberleri yapınca onlar da ‘operasyon’ falan diyor. Üzücü olan sizin gibi basının içinde olan birinin böyle bakması. Bizi tanıdığına inandığımız birinin rahatsız olunca ideolojik olması…
Şunu anladık ki!.. Siz hakikaten ideolojinize esir düşmüşsünüz. Beşikdüzü, Trabzon sizin umurunuzda değil. Siz Beşikdüzü’ne alınan yatırımlara da karşısınız. Beşikdüzü değişsin, şekli şemali yenilensin istemiyorsunuz. Herkesi, orada siz ve sizin gibi düşünen dar bir çevrenin oluşturduğu bir dünyada yaşatmak istiyorsunuz.

Arap yatırımcıya karşı ilçeyi eyleme geçirmek istiyorsunuz. Atılan mesajlar şaşırtıcı… Elinizden gelse teleferiği çalıştırmayacak, Arap yatırımcıyı da ilçeye sokmayacaksınız. Ama şunu unutuyorsunuz. Beşikdüzü Trabzon’un bir parçası. Oradaki teleferik artık Beşikdüzü’nün değil Trabzon’un… Karadeniz’in ve Türkiye’nin… El Ajaji firmasına karşı eylem yapmak ve yatırımcıyı kovmak istiyorsunuz. Orada tepki gösterdiğiniz yatırımcı yalnız Beşikdüzü’nü ilgilendirmiyor. Bütün bir bölgeyi ve Türkiye’yi ilgilendiriyor. Ajaji’yi tanımayız ve bilmeyiz. Sadece yatırımcılara müteşekkiriz ve onlar bizim velinimetimiz. Bunun için yatırımcının yanındayız.

Yabancı bir yatırımcıya karşı operasyonel eylemler yapmanıza Trabzon’un ve devletin seyirci kalacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yatırımcıları bu bölgeden kaçıracak her tür eylem karşısında Trabzon’u bulacaktır. Sizi halka şikayet etmeye devam edeceğiz. Beşikdüzü Belediyesini kazanabilirsiniz. Lakin belediye gücünü devlet zannedip yatırımcılara karşı kullanan çağdışı bir anlayışı hayata geçiremezsiniz. Buna Trabzon da izin vermez, Ankara’da.. Belki bazılarınızın kafasında eski Fatsa modeli bir ilçe olabilir. Belki kendinize yeni ‘Terzi Fikri’ler falan arıyorsunuz!.. Onlar gerilerde kaldı. Çook gerilerde… Bu anlayış ne Trabzon’da ne Beşikdüzü’nde hayat bulmaz.

Yatırım düşmanlığı ile yanlış yoldasınız ve Beşikdüzü halkını yanlış bir eyleme çağırıyorsunuz. El Ajaji bir yatırımcıdır ve Trabzon’dan, bölgeden kaçırılmamalıdır. Yalanlarla, yalan rakamlarla algı yaratarak seçim kazanmanız bizi ilgilendirmez ama ilçeye ve kente vereceğiniz zarar ilgilendirir. Yine bizimle ilgili ‘Tetikçilik yapıyor’ diyenlere… Bize teklifi bile yapılamaz. Biz gerek görürsek yazarız. Ne zaman kalem tetikçiliği yaparız biliyor musunuz? Trabzon’u ve Trabzon insanını zarara uğratacak eylem ve söylemler karşısında… Kimse için değil. İlkelerimiz ve değerlerimiz için… Ayrıca bizim avuçlara sığmayacak kadar hacmimiz, sırtta taşınmayacak kadar ağırlığımız vardır. Sadece hatırlatmak istedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.