ANNE VE TEYZEYE AĞIR CEZA...

Engelli kıza cinsel istismar davasında anne ve teyzeye ağır ceza!

Kars'ın Kağızman ilçesinde, zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunulması olayına ilişkin yargılanan 13 sanığa, 17 yıl 6 aydan 30 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.Geçen yıl ortaya çıkan iğrenç olayda, zihinsel engelli raporu bulunan 22 yaşındaki D.İ.'nin hastanedeki kontrollerinde 5.5 aylık hamile olduğu belirlendi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma sonucu, mağdurun annesi S.İ. ile teyzesi E.İ.'nin de bulunduğu 13 kişi hakkında dava açıldıSanıklar hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "Fuhşa teşvik etmek, veya aracılık etmek veya yer temini etmek" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Suçlamaları redettiler

Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan engelli D.İ.'nin annesi S.İ., teyzesi E.İ.'nin yanı sıra M.D., A.Ş., B.A., E.Ş., F.A., M.T., T.Ç., M.A., S.B., V.G. ve C.B. hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu. Mahkeme,  sanıklardan S.İ. ve E.İ.'nin, "fuhşa aracılık etme" suçundan dava açılmasına rağmen bu suçu zincirleme şekilde işledikleri için "nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmaları gerektiğini belirterek, her iki sanığı bu suçtan ayrı ayrı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan C.B., A.Ş., B.A., E.Ş., F.A., M.T., T.Ç., M.A., S.B., V.G.'ye 21 yıl, M.D.'ye ise 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.haberturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.