Ayı yavrusu evin neşesi

Trabzon’un Çaykara İlçesi Çamlıbel Mahallesi’nde geçen hafta ormanda iki gün süre ile izleyerek bulduğu ayı yavrusunu eve götüren Yahya Günlü yavruyu süt ile bakıyor. Günlü, Milli Parklar Müdürlüğü’nü arayarak aç kalan ayı yavrusunu teslim edeceğini söyledi.

Trabzon’un Çaykara ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde geçen hafta bulunan ayı yavrusu halkın neşesi oldu.

YAVRU AYIYI İKİ GÜN TAKİP ETTİ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda aç kalan hayvanların karınları doyurmak için köylere inmeye başladı. Trabzon’un Çaykara ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde aç kalan ayı yavrusu yiyecek ararken, Yahya Günlü adlı bir kişi tarafından yakalandı. Mahalle halkının neşesi olan ayı yavrusunu yakalayan Yahya Günlü, “Sabah işe giderken orman alanda bir karartı gördüm. Önce geyik sandım. Biraz yaklaşınca ayı yavrusu olduğunu anladım. Ayı yavrusunu iki gün süreyle izledim. Annesinin olmadığı karnı aç olduğunu fark edince, yakaladım ve evce götürdüm.” dedi.

BİBERON SATIN ALDI SÜTLE BESLİYOR

Yahya Günlü ayı yavrusunu evine götürerek beslemeye başladı. Milli Parklar Müdürlüğü’nü durumdan haberdar adan Yahya Günlü, şimdilerde satın aldığı biberonla yavru ayıyı evinde besliyor. Bu arada ayı yavrusunun önümüzdeki günlerde Milli Parklar Müdürlüğü tarafından alınarak doğaya salınacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.