"Çok uzun sürmez" diyerek tarih verdi...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den dikkat çeken koronavirüs açıklaması! "Çok uzun sürmez" diyerek tarih verdi...

Türkiye'de de coronavirüsün pik seviyesini gördükten sonra plato yapmaya başladığını başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm uzmanlar ifade etmeye başladı. Vaka sayıları hızla düşerken, gözler hayatın normalleşeceği tarihe çevrildi. Şu günlerde virüsün etkilerinden çok, ne zaman biteceği tartışma konusu. Birçok ülke yasakları gevşetmeye başlarken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan da dünkü açıklamasında, 'Tünelin ucundaki ışık göründü' ifadeleri ile umut dolu mesajlar verdi. Ancak Başkan Erdoğan, tedbiri bırakmayacaklarını belirterek, 27 Mayıs sonrasına işaret etti. Normalleşme için bir tarih de Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den geldi. Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Coranavirüs ne zaman bitecek?' sorusuna tarih paylaşarak yanıt verdi. Özlü'nün, 'Çok uzun sürmez' ifadesi de dikkat çekti. İşte Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'nün son dakika açıklamaları...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından umut dolu açıklamalarda bulundu. Temkinli açıklamaları ile bilinen Özlü, coronavirüsün biteceği tarihe ilişkin bu kez çok daha açık yanıtlar verdi. Virüsün düşüşe geçtiğini ifade eden Özlü, beklenenden hızlı bir normalleşme olabileceğinin altını çizdi. 

"BU ŞEKİLDE YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter'daki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Salgın ne zaman biter, ne zaman normale döneriz diye soruluyor. En çok merak edilen hususlardan bir tanesi. Salgının bitmesine az kalmış gibi görünüyor. Çok uzamayan bir süreçte bence de normalleşme çalışmaları başlayacak ama tabi burada çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü salgının bitmesi demek, artık yeni vakaların ortaya çıkmaması demek. Mevcut hastalarımızın tedavi edilip taburcu edilmeleri, hasta yükümüzün azaltılması demek.

Anahtar Kelimeler:
TarihözlüTevfik ÖzlüPik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.