Dekandan rektöre 80 bin TL'lik dava

Mobbing suçlamasında 2'nci perde!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörü Handan İnci Elçi'nin mobbing uyguladığını iddia ederek suç duyurusunda bulunan aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Nihal Kafalı, şimdi de 80 bin liralık tazminat davası açtı.

İddiaya göre 2018'de disiplin soruşturması geçiren Elçi, 2019'da rektör olarak atandı. Kafalı ile aynı üniversitenin iki dekanı ise soruşturmanın komisyon üyesiydi. Elçi'nin yönetim kurulu toplantısında "Tertemiz mazimi bir soruşturmayla lekelediniz" diyerek dekanları aşağıladığı öne sürüldü. Akademisyenlerin önünde rencide edilerek psikolojik yıkım yaşadığını savunan Kafalı, hakaret ve tehditlerde bulunan rektörün yıldırma politikası uygulayıp kendisini istifaya zorladığını da iddia etti. Mobbing suçlaması sonrası rektör Elçi, suçlamaları reddetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.