Kaçak araba çetesine operasyon

Gözaltına alınanlar içinde polisler de var

Hayrabolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gümrük kaçağı ve çalıntı araçlara yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda 122 araç incelenirken 53’üne kaçak oldukları gerekçesiyle el konuldu. Operasyonda 21 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerden 5’inin trafik polisi olması dikkat çekti.

Tekirdağ Hayrabolu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 'Suç amacıyla örgüt kurma', '5607 SKM', 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'Nitelikli Dolandırıcılık, ve 'Mala Zarar Verme' suçları kapsamında yürütülen çalışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. Hayrabolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında yaklaşık 6 aydır şahısların faaliyetlerinin tespiti amacı ile başlatılan planlı çalışmaları kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.

122 ARAÇ İNCELENDİ, 53 ARACA EL KONULDU

Toplam 122 araç ile ilgili inceleme talimatı alınarak incelemesi yapılan 53 araçtan 34'ünün gümrük kaçağı, birinin gümrük kaçağı çalıntı, birinin gümrük kaçağı hacizli, birinin gümrük kaçağı hurda, 5'inin ortadan birleştirme, 10'unun parçalanmış ve birinin kayıp araç olduğu belirlendi. Bu araçların tamamına el konulurken 26 araç ile ilgili de incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

21 GÖZALTI: 5'İ POLİS

Hayrabolu merkezli İstanbul, Edirne/Keşan, Tekirdağ/Malkara'da 27 adreste 23 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresleri il dışında bulunan 2 şüpheli hakkında ise arama ve yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'inin de trafik polisi olduğu belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.