ÖMER YILDIZ SİTEM DOLU KONUŞTU

Avrasya Üniversitesi'nde yıl sonu buluşması

Trabzon'un tek vakıf üniversitesi Avrasya Üniversitesi Yönetimi ve mütevelli heyeti ile birlikte yeni yıl öncesi basınla bir araya geldi. Toplantıda atama ile göreve gelen ve görev süreleri dolan mütevelli heyeti üyelerine plaket verildi. Toplantıda konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız: "Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşundan bu güne kadar neler yaptığımızı anlatmak istiyorum. Trabzon basınının 1990’lı yıllardan beri destek verdiğini söylüyorum.Bana destek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Zor bir süreç geçirdiğimizi biliyorsunuz. 2018 yılı Avrasya adına dolu dolu geçtiğini düşünüyorum. 2011-12’de eğitime başladık. Trabzon’da 1 metre yerimiz yoktu. Kiracı olarak eğtiime başladık. 15 öğretim üyemiz ve 218 öğrencimiz vardı. Bugün kiracı olarak başladığımız arsa üzerindeki binanın sahibi olduk. Daha sonra Pelitli, Çimenli Yalıncak ve Yomra’da mülk sahibi olduk.

BELEDİYELER YÜZÜNDEN YAPAMADIK

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Çimenli yerleşkesini projesi hazır olan kültür merkezinin belediyelerle yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle yapmadıklarını sorunlar aşıldığında güzel bir kültür merkezi kazandırılacağını ifade etti.  Yıldız, “Zorlukları aşarsak hedefimiz oradaki kültür merkezini bitirmekti ama yapmadık. Kaşüstünde 23.000 küsür bir arazi aldık. Mezbahane olarak kullanıyordu, restore edeceğiz. Gastronomi bölümü vardı, onlara özel bir bölüm oluşturduk.  Yılbaşından sonra temelini atmayı düşündüğümüz çok amaclı bir kapalı spor salonu düşünüyorum.  Amacımıza ulaştık mı hayır. İmkansız değil ama elimizden geldiği kadar amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. 5 fakültenin kurulması için mücadele ediyorum. Cumhurbaşkanımıza talepte bulunduk, ilerlerleme sağlayamadık. Başka illere kuruluyor. Tıp, diş, eğitim gibi fakülteler. Avrasya’ya 5 fakülte kurulduğu takdirde 1 Avrasya daha kurulmuş olur. bu manada önümüz açılırsa 25.000 hedefine ulaşırız. Diğer türlü zor görünüyor. 1 yıldır kültür merkezi mücadelesini veriyoruz. Dışardan insanların gelip resim çektireceği bir proje imar sorunları yaşıyoruz. Ortahisar Büyükşehir oyalanıp duruyoruz. Açarsalar yapacağım. Ben belediye başkanı olsam önünü açardım. Avrasya’ya sıra geldimi herkes çok titiz davranıyor. Başkalarına aynı şekil davranılmıyor" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.