Sessiz cuma

Tüm dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Koronavirüs’ü nedeniyle tedbirler sürerken, Trabzon’daki camilerde cuma namazı kılınmazken, küçük gruplar halinde cami dışında namazlar kılındı. Bazı vatandaşlar cuma namazı için geldikleri ancak kapalı buldukları camilerden geri dönerken, kimi vatandaşlar ise avlularda vakit namazını eda etti.

VİRÜS ETKİLEDİ

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir tarafına yayılan Koronavirüs’ün (Kovid-19) Türkiye'ye de görülmesinin ardından alınan geniş çaplı önlemler ve tedbirler çerçevesinde cuma namazlarına kapatılan camiler boş kaldı.

Kentte bulunan camilerin kapıları virüs nedeniyle tedbir amaçlı kapatılırken, pencerelere ise uyarılar asıldı. Trabzon’un en merkezi camisi İskenderpaşa Camisine gelen vatandaşlar caminin kapalı olduğu için namazı cami avlusunda kıldı.

POLİS TEDBİR ALDI

Türkiye’de Cuma namazında kapatılan camilerin önlerinde taşkınlık olabilmesi ihtimaline adına polis ekipleri de camilerin etrafında tedbir amaçlı önlem aldı. Bazı vatandaşlar cuma namazı için geldikleri İskenderpaşa Camisinden geri dönerken, kimi vatandaşlar ise avluda vakit namazını eda etti.

Anahtar Kelimeler:
CumaKoronavirüsVirüsVakit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.