SİYASET KAZANI KAYNIYOR

VOLKAN CANLİOĞLU’NUN CHP’DEN ADAY OLACAĞI ÖĞRENİLDİ

Volkan Canalioğlu, CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecini hızlandırdı. CHP Genel Merkezinin de ışık yaktığı Canalioğlu’nun ismi ilk başlarda İYİ Parti ile anılmıştı. Ancak Canalioğlu CHP’nin daha favori olduğunu düşünerek CHP’ye yöneldi. CHP Trabzon teşkilatı ile aralarında sorun olduğu söylense bile Genel Merkezle iş tutan Canalioğlu yakında aday gösterilecek.

Volkan Bey bütün olumsuzluklara rağmen Büyükşehir’i AK Parti’den alabilir mi? Bize göre hiç mümkün değil. Muhalefetin gerek Büyükşehirde ve gerekse Ortahisar’da seçim alabilmesi AK Parti’den alabilecekleri oya bağlıdır. AK Parti’den CHP’ye yönelim olamayacağı için CHP adaylarının seçim alması hayli zordur. Ancak MHP veya İYİ Parti adayları AK Parti’den oy alabilirler. Hal böyle olunca CHP’nin AK Partinin elinden belediye alması ve hele hele Büyükşehir’i alması mümkün değildir. Ancak her şeye rağmen Volkan Bey Ortahisar’dan girerse ve karşısında da A. Metin Genç olmazsa seçim kayabilir.

****

AK PARTİ TRABZON’UN İLÇELERİNİ MASAYA YATIRIYOR

Trabzon’da AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ilan edilirken gözler oldu.

Gözler şimdi ise ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. Önceki akşam Genel Merkez’de AK Parti Trabzon ilçe başkanlarının da katılımıyla ilçeler tek tek ele alındı. Oluşturulan fikirler dosyalanarak üst komisyona sunuldu. Şimdi gözler hafta içi toplanacak olan üst komisyona çevrildi. Görüşmelerin ardından ise ilçe belediye başkan adayları açıklanacak. Ardından ise Ankara’da geniş katılımla bir aday tanıtım töreni yapılacak ve adaylar Trabzon ve ilçelere dağılarak seçim çalışmalarına başlayacak.

****

İYİ PARTİ ORTAHİSAR’A 3 ADAY ADAYI DAHA BAŞVURUDA BULUNDU

AK Parti’den istifa ettikten sonra İYİ Parti’de siyaset yapmaya başlayan Süleyman Aydoğdu, partisinden Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ilan etti. Aydoğdu’nun yanı sıra Ortahisar belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ile Murat Keleş’in de aday adayı olduğu öğrenildi.Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak KTÜ Öğretim Üyesi Atakan Aksoy’u ilan eden İYİ Parti’de gözler şimdi de Ortahisar ve diğer ilçelerin adaylarının kim olacağına çevrildi.Trabzon’un en büyük ilçesi olarak öne çıkan Ortahisar’da İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adaylığını ilk ilan eden isim ise Süleyman Aydoğdu oldu.Aydoğdu, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “İYİ Partiden Ortahisar belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum. Cenabı Allah inşallah mahcup eylemez.”Partiye müracaatını yapan Aydoğdu’nu yanı sıra Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ile Murat Keleş’in aday adayı olması bekleniyor.

****

TRABZON HAZİRAN HAREKETİ, KENTÇALIŞTAYI DÜZENLİYOR

Trabzon Haziran Hareketi, Kent Çalıştayı düzenliyor. 1 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da Park Restoranda yapılacak olan ‘Trabzon Üzerine Düşünmek’ temalı Kent Çalıştayıyla ilgili bilgilendirme yapan Muhammet İkinci, “Ülkemiz yerel yönetim seçimleri sürecine girmiş bulunuyor. Yerel yönetim seçimleri kent sorunlarının tartışılması,  çözüm önerilerinin dile getirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Haziran hareketi olarak böylesi bir süreçte;  ekonomiden, planlamaya, kültür ve sanat hayatından  ekolojiye  farklı boyutlarıyla Trabzon üzerine düşünmek ve kentimizin sorunlarını ele almak  amacıyla 1 Aralık 2018 Cumartesi günü Trabzon Park Restorantta KENT ÇALIŞTAYI düzenliyoruz. Tüm hemşehrilerimize çağrımız ve davetimizdir. Gelin, şehrimizin yönetimi ile ilgili beraber düşünelim, sorunlarına birlikte çözüm önerileri getirelim.” dedi.

****

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI  İSKENDEROĞLU KTÜ’LÜ ARAŞTIRMA  GÖREVLİLERİNİN SORUNUNU ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE  TAŞIYACAK

Trabzon 2 No’lu Türk Eğitim-Sen Üniversite Şubesi Başkanı Metin İskenderoğlu, KTÜ’de araştırma görevlisi kadrosunda bulunan çalışanların doçentlik başvurularında yaşadıkları “ders verme şartı” sorununu KTÜ yönetimiyle görüşeceklerini açıkladı. Bu sorunun, aralık ayı içerisinde KTÜ ile yapılacak kurum-idarî kurulunda görüşülecek konular arasında olduğunu söyledi. İskenderoğlu “Araş. Gör. Dr. kadrolarında bulunan akademik personelin Doçentlik başvuru şartlarından olan ‘ders verme şartını’ sağlamaları için gerekli kolaylıkların sağlanması konusunun görüşüp çözeceğiz.” diye konuştu.GÜNEBAKIŞ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.