Sosyal medyada çirkin kıyas

Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından hain kurşunlarla 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül’ün doğum günü olan 1 Ocak’ta unutulmaması terör destekçilerini çıldırttı. Terör sempatizanlarının polise taş atan Berkin Elvan’ın doğum gününde Eren Bülbül’ü kıyaslayarak paylaşım yapması tepki çekti.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

PKK’lıların hain pususuyla şehit olan Eren Bülbül ile Gezi olayları sırasında polise taş attığı ve olaylar sırasında yaşamını yitirdiği iddia edilen Berkin Elvan’ın kıyaslanması sosyal medyada büyük tepki topladı. Eren Bülbül’ün 1 Ocak olan doğum günü vesilesiyle unutulmaması sonrasında birçok vatandaş da Berkin Elvan’ın doğum günü 5 Ocak’ı kutladı. Sosyal medyada yapılan kutlamalarda ise Bülbül ile Elvan’ın kıyaslanması tepki toplarken dikkat çekti. Bir kesim vatandaş Bülbül’e ve nasıl şehit düştüğüyle ilgili mesajlar yazarken, bir kısım vatandaş da Berkin Elvan’ı savundu. Terör destekçilerinin Eren Bülbül’ü hedef alan paylaşımları üzerine başta Trabzonlular olmak üzere Elvan’ın Gezi olayları sırasındaki sapanlı fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

Eren Bülbül ile Berkin Elvan paylaşımlarında atılan mesajlar işte şöyle: “İyi ki varsın Eren”, “iyi ki doğdun canım kardeşim #BerkinElvan”, “Eridi bedeni daha 15 in de, düşleri sararıp soldu içinde. İyi ki doğdun #BerkinElvan”, “#BerkinElvan denilen teröristi övenler asla bu yiğidi övmediler !! Mekânın cennet yiğidim. İyi ki varsın Eren!”, “#BerkinElvan “Konumuz vatan değil ölen bir çocuk” dediniz. Buyurun bir çocuk var vatan kurtarır, bir çocuk var vatan taşlar ağlayacak bir çocuk arıyorsanız Eren’ime ağlayın. İyi ki var oldun iyi ki bu millet seni tanıdı Eren.”, “Vatanı için canını feda eden Şahadete yürüyen Şehitlerimiz var olduğu sürece, sizin gibi hainlere asla ve asla yer yok, bu vatanda aldığınız nefes haram size.‼ #BerkinElvan.”, “Gerçek kahraman görmek istiyorsanız işte Eren Bülbül kendileri terörist sevici çocuklarını da terörist gibi yetiştirenler için #BerkinElvan.”, “Teröristler tarafından Trabzon'da şehit edilen, Eren Bülbül için Ege Üniversitesinde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Batman'da şehit edilen öğretmen Aybüke Yalçın için bu kadar feryat etmediniz ya yere batsın sizin Türklüğünüz... Vatana İhanetin Yaşı Yoktur! #BerkinElvan.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.