12 vekil araştırıyor

Rabia Naz için TBMM Araştırma Komisyonu kuruldu

Giresun Eynesil’de şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan başta olmak üzere benzer çocuk ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Komisyonu, çalışmalarına dün itibarıyla başladı. TBMM’de grubu bulunan 5 partinin ortak önergesiyle kurulan komisyon faaliyete geçti. Komisyonda AK Parti’den 6, CHP’den 3, MHP, İYİ Parti ve HDP’den de birer milletvekili komisyonda yer aldı. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kızının mezarı başında kızının katillerinin bulunması çağrısında bulundu.

BABA VATAN: KAÇAMAYACAKSINIZ!..

Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, dün kızının mezarı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kızının katillerinin bulunmasını isteyen baba Vatan, bir de kızının hayatını kaybetmesiyle ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü insanlara mesaj verdi. Baba Vatan, “Kaçamayacaksınız. Rabbim önünde sonunda bana hesabını sormayı nasip edecek inşallah. İçinde bulunduğunuz durumdan kaçamayacaksınız. Hesabını vereceksiniz! Babası, sabah namazında mezarlığında kızının adaletini arıyor. Kızının kabrinde her gelişinde söz veriyor. “Baban ardındaki hesabı soracak” diye. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum. Kızımın katillerini bulun.” dedi.

ÇOCUK ÖLÜMLERİNİN ARAŞTIRILMASI İÇİN KOMİSYON KURULDU

Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna üye seçimi yapıldı. TBMM Genel Kurulunda, Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Genel Kurulda, araştırma komisyonu üyelikleri için siyasi parti gruplarınca gösterilen aday üyelerin isimleri okundu. Daha sonra yapılan oylamada belirlenen komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu: AK Parti’den Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Bursa Milletvekili Osman Mesten, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Mersin  Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, CHP’de Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü,  Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MHP’den Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve HDP’den Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir yer aldı.

RABİA NAZ’IN ÖLÜMÜ TBMM’YE TAŞINMIŞTI

Rabia Naz’ın ölümü kamuoyunda tartışmalara yol açınca konu Meclis’e taşınmış CHP, İYİ Parti ve HDP’den olayın araştırılması için Meclis’te Komisyon kurulması istenmişti. Tartışmalar büyüyünce AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin ilk imzacısı olduğu bir araştırma önergesi de hazırlanarak Meclis’e sunuldu. MHP de benzer bir önerge sununca tüm önergeler Meclis’te birleştirilerek görüşüldü. 5 partinin ortak önerisiyle 17 Temmuz 2019’da Meclis’te araştırma komisyonu kurulması kararı alınmıştı.  Rabia Naz’ın ölümü başta olmak üzere çocuk ölümleriyle ilgili inceleme yapacak Komisyon’un 12 kişiden oluşması, 3 ay görev yapması ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışması kararlaştırılmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.